Agentul de poliţie însoţea echipa mobilă a Centrului pentru intervenţie în regim de urgenţă pentru copilul abuzat în momentul în care inculpatul H.D.G. a devenit extrem de violent.

Anul trecut, Parchetul de pe lângă Judecătoria Podu Turcului a dispus trimiterea în judecată a lui H.D.G., pentru infracţiunea de ultraj. Acesta a fost acuzat că, în aprilie 2017, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a agresat pe agentul de poliţie Z.A.C., din cadrul Secţiei 4 Poliţie Podu Turcului.

“La data de 05.04.2017, în jurul orei 13.05, în baza unei solicitări scrise, fiind în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, agentul de poliţie Z.A.C. a însoţit echipa mobilă a Centrului pentru intervenţie în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat şi părăsit în unităţile sanitare – telefonul copilului 983 din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău, formată din inspectorii de specialitate M.C. şi G.R., respectiv şef serviciu – Serviciul Public de Asistenţă Socială, la domiciliul familiei inculpatului H.D.G., în scopul verificării situaţiei copiilor minori, în vârstă de 13 ani şi 4 ani.

În această familie există probleme din cauza consumului excesiv de băuturi alcoolice şi a violenței între părinţii minorilor, dar şi asupra acestora din urmă din partea tatălui”, spun anchetatorii. Pentru că la domiciliul familiei nu a fost găsit nimeni, agentul de poliţie şi echipa au mers la locuinţa unei alte familii unde mama copiilor muncea cu ziua.

“Când au ajuns în dreptul locuinţei lui B.Z., în preajmă se deplasa pe drumul public inculpatul H.D.G., în vădită stare de ebrietate. Acesta a început să înjure, să adreseze cuvinte şi expresii jignitoare membrilor comisiei şi agentului de poliţie. Deşi a fost invitat să se comporte civilizat, inculpatul H.D.G. a devenit agresiv. (…) A intenţionat să lovească membrii comisiei, moment în care a intervenit persoana vătămată, agentul de poliţie Z.A.C., pentru a-l linişti. Atunci inculpatul H.D.G. a vrut să-l lovească pe agentul de poliţie cu pumnul în zona feţei, însă acesta din urmă s-a ferit şi a fost lovit cu pumnul în zona umărului. L-a prins apoi de uniformă pe agentul de poliţie Z.A.C., l-a îmbrâncit şi i-a smuls epoleţii cu gradele profesionale de pe umăr.

Agentul de poliţie Z.A.C. a încercat să-l imobilizeze pe inculpatul H.D.G., însă acesta l-a lovit pe agentul de poliţie cu pumnul în zona toracelui, a braţului stâng şi i-a băgat degetele în ochi”, se precizează în rechizitoriu. Agentul de poliţie a cerut ajutor colegilor, dar chiar şi atunci când au sosit aceştia, inculpatul i-a înjurat şi a refuzat să-i însoţească la poliţie. Ba mai mult, a încercat să-l lovească şi pe agentul de poliţie U.C.. Din acest motiv, H.D.G. a fost încătuşat, dar a continuat să fie agresiv şi să-i ameninţe cu moartea pe poliţişti.

“Ulterior, inculpatul H.D.G. a fost condus la sediul organelor de poliţie din loc. Podu Turcului, unde a continuat să fie violent fizic şi verbal. La sediul poliţiei, acesta s-a smucit din mâinile poliţiştilor care îl însoţeau şi a lovit intenţionat cu capul în uşa principală, respectiv în canata fixă a uşii”, se mai menţionează în rechizitoriu. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Podu Turcului, iar în faţa instanţei, inculpatul a recunoscut faptele. Astfel, pedeapsa aplicată este de 1 an închisoare, cu suspendare, plus muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile. Sentinţa poate fi contestată.

Alte articole