Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal Onesti a decis organizarea concursului pentru ocuparea functiei de manager spital. Acesta se va desfasura la sediul unitatii medicale, in data de 22 august 2013 si va cuprinde doua probe de evaluare:
– proba scrisa, ce se va desfasura in sala de sedinte la ora 10.00;
– proba de sustinere a proiectului de management, in aceeasi sala, dar de la ora 12.30.

Cei care se inscriu trebuie sa fie absolventi de invatamânt universitar de lunga durata cu diploma de licenta, absolventi ai unor cursuri de perfectionare in management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sanatatii, sau absolventi ai unui masterat sau doctorat in management sanitar, economic ori administrativ organizat intr-o institutie de invatamânt superior acreditata. In plus, exista obligatia sa aiba cel putin 2 ani vechime in posturi prevazute cu studii universitare de lunga durata.

Fostul director si-a dat demisia

Dr. Doru Androne, fostul manager al Spitalului Municipal Onesti, si-a dat demisia inca de la inceputul lunii trecute. A fost o demisie de onoare, urmare a scandalului din Maternitatea Onesti unde doi bebelusi au fost schimbati la nastere. Dr. Doru Androne a ocupat functia de director, prin concurs, din luna decembrie 2010.

De la demisia fostului manager, Spitalul Municipal Onesti are un director nou, interimar, in persoana dr. Oana Secara, medic coordonator al Sectiei de prevenire si control al infectiilor nosocomiale in aceeasi unitate spitaliceasca. Cazul de la maternitatea onesteana este inca in atentia politistilor care au deschis o ancheta pentru depistarea vinovatilor si tragerea lor la raspundere. Administrativ, Comisia de disciplina a spitalului, a sanctionat mai multe cadre medicale de pe sectie, inclusiv medicul sef si asistenta sefa, care si-au pierdut functiile de conducere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ