– in zi de duminica, a cântat fanfara in parc, iar lumea s-a strâns la spectacol – putini bacauani stiau ca Muzica Militara a tinut acest concert in cinstea Zilei Europei, insa, lumea s-a bucurat de spectacol

Duminica, la ora 13.00, Muzica Militara din Garnizoana Bacau a tinut un concert de promenada, in Parcul Trandafirilor. Cu o zi inainte, fanfara a sustinut in acelasi loc un concert dedicat veteranilor de razboi.

Duminica la prânz, pe o vreme numai buna de plimbare, Muzica Militara a sustinut un concert in cinstea Zilei Europei, sarbatorita la 9 Mai. Acordurile inconfundabile ale fanfarei au atras zeci de bacauani in preajma foisorului din Parcul Trandafirilor. Muzica Militara, condusa de lt. Valeriu Balan, a interpretat pret de o ora melodii din repertoriul national si international, care i-au facut pe cei prezenti sa fredoneze si sa tina ritmul impus de militarii muzicieni.

PUBLICITATE

In pauzele dintre piese, auditoriul a aflat de la militari care este scopul acestui concert. Publicul a aflat astfel ca pe 9 mai se celebreaza Ziua Europei, care, alaturi de steagul, imnul, deviza si moneda unica, face parte dintre simbolurile Uniunii Europene.

Aceasta zi are o semnificatie deosebita in calendarul european, fiind primul reper major in parcursul catre ceea ce reprezinta astazi Uniunea Europeana. Si pentru ca data de 9 Mai are tripla semnificatie, fiind sarbatorite deopotriva „Ziua Independentei de Stat a României”, „Ziua Victoriei Natiunilor Unite” si „Ziua Europei”, luni, incepând cu ora 11.00, militarii din Garnizoana Bacau si pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenata Bacau vor depune coroane de flori la bustul eroului bacauan, maiorul Constantin Ene, din Parcul Trandafirilor,in semn de pretuire si cinstire pentru cel care a facut sacrificiul suprem pentru câstigarea Independentei de Stat a României.

[wonderplugin_gallery id=”531″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ