In majoritatea asociatiilor de proprietari din municipiul Bacau domneste o stare de amorteala. Administratorii si presedintii asociatiilor cauta fel si fel de solutii pentru a recupera debitele restante de la locatari, insa, in multe din cazuri nu prea au cu cine vorbi pentru ca locatarii fie sunt plecati in concedii, fie si-au mutat resedinta de vara la tara si revin in apartamente abia la inceperea sezonului rece.

Intre timp, facturile emise de furnizorii de utilitati sosesc cu regularitate in asociatii, insa, nivelul slab al incasarilor nu le permite administratorilor sa le plateasca pâna la termenul scadent. „Uitati! A venit postasul si mi-a adus facturile la E.ON Gaz. La rândul ei, factura la apa asteapta si ea sa fie platita. Este o perioada neagra in asociatii pentru ca sunt zile in care nu facem nicio incasare. Ne mai deschide usa câte un intârziat care a uitat sa declare consumul de apa, insa, oamenii scot greu banii din buzunar.

Nu stiu cu ce o sa achitam facturile furnizorilor!”, declara Vasilica Floares, administrator la Asociatia de proprietari nr. 51 Bacau. Situatia nu difera cu nimic nici in zona Narcisa, unde, incasarile la intretinere sunt la fel de slabe.

PUBLICITATE

„Am avut o singura incasare de 90 de lei, intr-o zi. Se aproprie ora inchiderii si nu ma pot duce la CRAB sa platesc factura la apa. Sper ca zilele urmatoare sa mai incasez ceva bani, ca sa pot achita macar una din facturi”, spune Silvia Macovei, administrator la Asociatia de proprietari nr. 42 A. Unii locatari recunosc faptul ca mai pasuiesc plata intretinerii câte o luna sau doua atunci când apar urgente.

„E drept ca sunt restanta cu plata pe o luna, insa, am niste probleme medicale si am avut nevoie de bani pentru ca medicul mi-a schimbat medicatia. Astept luna aceasta sa iau pensia si o sa reglez datoria pe care o am la asociatie”, spune Mioara Cernat, locatara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Cand intra DNA si la asociatiile de proprietari??
    La mine la asociatie este o d-na foarte moderza ,cand o cauti e la tv sa ne spuna cum muncesc cei de la asociatii si cum proprietariii care sunt niste nesimtiti nu platesc la timp datoriile
    Sa va povestesc despre blocul meu : eu platesc putin pt ca fost gospodar si m-am gospodarit ( a se citi m-am detasat de vecini )asa ca platesc doar vreo 20 lei pe luna ( a se citi salariile celor de la asociatie -8 -10 lei pe luna)hartia (chitanta)apa meteorica ( 3lei) si dupa caz 2-3 lei lumina pe scara….daca nu merg lunar ma trezesc cu penalitati de 5-7 lei luna viitoare .
    Un vecin are si avea la asociatie vreo 3700 lei …..din cauza lui blocul; a fost debransat ,toti au fost obligati sa-si puna centrala si credeti-ma ca unii sunt lipiti tare pamantului ,,,,dar el n-a patit nimica …si de ani nu plateste datoria si cred ca nici nu-i pune nimeni penalitati JUDECATI VOI!!!!

  2. DNA în asociațiile de proprietari va venii la sfântul așteaptă . Asociațiile sunt în cârdășie cu CET-ul și corupții din primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ