Zilele acestea, Primaria Margineni a comandat o strategie de dezvoltare a localitatii pentru perioada 2014-2020, in valoare de 26 de mii de lei. Firma Sistem Construct 2007 va avea de estimat necesitatile locuitorilor din Margineni, potentialul zonal si armonizarea investitilor cu cerintele regionale. Locuitorii comunei Margineni ar putea fi astfel beneficiarii mai multor proiecte europene, in urmatorii ani.

Este vorba de iluminat public modern cu energie solara, drumuri asfaltate pâna la cel mai neaccesibil deal, dar si alte investitii.

“Conteaza foarte mult ca o localitate sa aiba acest studiu. Am vrut sa fim cu un pas inaintea altora. In viitor, Uniunea Europeana va aloca bani doar pentru proiectele prevazute in strategia de dezvoltare“ – spune Marcelin Solot – primar Margineni.

Iluminat public cu energie solara

Pâna la sfârsitul saptamânii, autoritatile din Margineni ar putea semna contractul de finantare cu Ministerul Economiei, pentru realizarea iluminatului public in comuna cu ajutorul energiei solare.

Proiectul, in mare parte realizat cu bani europeni, presupune amplasarea a peste 1700 de stâlpi cu panouri solare, pe 86 de kilometri de drum pe care ii are comuna. “Sper ca pâna la sfârsitul acestei saptamâni sa semnez contractul de peste 16 milioane de lei, pentru realizarea sistemului de iluminat public in comuna“, a spus edilul Marcelin Solot.

Mircea MerticariuPUBLICITATE