Potrivit atenționării meteorologice COD GALBEN transmisă de Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, în perioada 30.07.2013, ora 15.00 – 31.07.2013, ora 15.00, în județul Bacău vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a dispus comitetelor locale pentru situații de urgență aplicarea unor măsuri pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și pentru pregătirea populației.

În acest sens, au fost înștiințați cetățenii și operatorii economici de la nivelul tuturor localităților cu privire la fenomenele prognozate.

Sunt monitorizate nivelurile cursurilor de apă pentru intervenții operative în caz de necesitate și sunt asigurate legăturile telefonice cu localitățile posibil a fi afectate.

Populația din zona predispusă la viituri și descărcări electrice a fost avertizată în vederea evitării unor accidente.

Pe durata avertizării sunt monitorizate permanent podurile, podețele și alte secțiuni înguste de pe cursurile de apă, în scopul evitării blocării acestora și producerii de inundații.

Întrucât, în această perioadă sunt prognozate și temperaturi excesive ce depășesc 35° C, au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă măsurile ce trebuie luate de populaţie pentru prevenirea efectelor neplăcute ale caniculei asupra stării de sănătate, au fost stabilite locurile de amplasare a punctelor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi distribuire a apei potabile și este permanent monitorizată calitatea apei potabile şi de îmbăiere.

S-au intensificat controalele privind condiţiile igienico-sanitare şi lanţul de frig pentru desfacerea, depozitarea şi transportul alimentelor și din unităţile de alimentaţie publică şi colectivă, unităţile de cazare şi taberele şcolare, precum şi pentru urmărirea asigurării condiţiilor optime de muncă pentru salariaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Bacău are stabilite măsuri pentru asigurarea cu personal a punctelor de acordare a asistenţei medicale de urgenţă. Între Direcţia de Sănătate Publică Bacău şi Crucea Roşie – Filiala Bacău este realizat un protocol de colaborare în vederea asigurării voluntarilor necesari în caz de nevoie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ