Senatorul Dragoș Benea îi bate obrazul primarului Iașului, Mihai Chirică, după ce acesta a făcut mai multe declarații “contondente” la adresa conducerii PSD.

“Sper să aflăm că premierul Tudose a fost împuternicit de partid să semneze contractul pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Dacă nu vor veni cu ceva concret şi vor prezența iarăşi desene pe hârtie, gen autostradă spre Ardeal prin Braşov, atunci prezenţa şefilor PSD la Iaşi va însemna turism social-democrat.

Dar la Iaşi, dacă tot vii, atunci să vii cu pioşenia care se cuvine unui oraş cândva capitală, nu pentru o agendă de turism”, a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirică. Către finele lunii, în capitala Moldovei, ar urma să se desfășoare o ședință a Comitetului Politic Executiv al PSD.

Autostrada Moldova dezbină zona de mai bine de un deceniu, întrucât politicienii ieșeni au încercat din răsputeri să împiedice ca traseul acesteia să includă Bacăul, preferând varianta prin Târgu Neamț spre Târgu Mureș.

“De ce este nevoie de aceste declarații cu iz ultimativ? De ce considerați util să încingeți atmosfera pe un subiect (Autostrada Moldova) ce pare a-şi găși soluția realistă, pe care bugetul României o poate susține?”, întreabă retoric senatorul Dragoș Benea într-o postare pe Facebook.

“De ce considerați necesar să continuați pe linia contraproductivă a dezbinării în Moldova, ştiind, foarte bine, că dacă dvs. ați fi prim-ministru nu ați putea gira cu semnătura dvs. un contract pentru un obiectiv foarte costisitor, dificil de avizat şi executat, lipsit de studii de fezabilitate care să-l susțină în mod realist?”

Dragoș Benea face referire la problemele pe care o autostradă pe traseul Tg. Neamț – Tg. Mureș le-ar putea pune: un cost de peste 10 miliarde de euro și problema avizelor de mediu, întrucât aceasta ar traversa o rezervație naturală.

Aceste întrebări, Benea le adresează și preşedinților organizațiilor PNL din Moldova care, în 2017, au semnat o petiție pe acest subiect, «unii dintre ei uitând că au avut putere de decizie în statul român dar nu au făcut nimic în privința Autostrăzii Moldova», după cum a concluzionat Benea.

La finele anului trecut, Guvernul a stabilit că viitoarea Autostradă Moldova va avea traseul Iași – Bacău – Brașov, lucru care a nemulțumit profund politicienii ieșeni.

8 COMENTARII

 1. Eu i-as intreba pe cei din Iasi cu ce ii ajuta pe ei mai mult o autostrada Iasi- Tg,Mures fata de cea Iasi- Brasov. Noi de 27 de ani ne batem unii cu altii in a nu face nimic, nici autostrada de la Iasi la Tg. Mures, nici de la Iasi la Brasov sau macar pana la Focsani, noi avem doar orgoliile unor inapti care nu sunt in stare sa faca nimic, nici macar o roaba de asfalt nu toarna. Ce cred “intelijenti” de la Iasi, ca vor face autostrada pe coclaurii din Carpatii Orientali, dar ce, sunt pe timpul lui Ceausescu cand ce zice el se facea? Treziti-va la realitate politicieni, in 27 de ani nu s-au facut decat niste drumuri denumite autostrazi, mergeti in alta parte sa vedeti autostrazi cu 3-5 benzi pe sens, noi am bagat 20 miliarde de euro in carpeli si autostrazi care se darama inainte de inaugurare, nici pe drum drept nu sunt in stare firmele contractante sa toarne asfalt care sa nu se darame si voi vreti autostrazi prin munti cand nici la campie nu le puteti face? Concluzia este ca nu se doreste legarea Moldovei de celelalte regiuni istorice, politicienii nostri nu sunt decat niste javre care stiu doar cum sa moara vecinul impreuna cu capra, de parca autostrada respectiva este facuta pentru primarul Iasului si nu pentru toata tara. Mai mare dusman ca al romanului nu este decat romanul, toti incearca sa se uneasca, sa primeasca fonduri, in schimb pe sabotorul de la Iasi il doare ca nu trece prin ograda lui, mai Chirica, i-a spune, ai ceva terenuri de vanzare pe traseul autostrazii spre Tg. Mures?

  • În calitate de român vă mulțumesc pentru comentariul de mai sus. Acest Chichirău, varianta masculină, are nevoie de o internare, cu recomandare Nicolina, că nu știe ce vorbește.

 2. Sa speram ca se va demara odata aceasta Autostrada,!!!
  Dar sa nu fie precum Centura Orasului Bacau,,?! Se fac licitatii si castiga cine NU trebuie si incepem de la capat,,!!,,Daca va amintiti cu LICITATIILE, ptr, deschiderea celor 3 WC,publice din Bacau,,a durat 1[un] AN,
  ca sa se ajunga la o solutie de doi bani,,!! Asa-i la noi,ca la nimeni,,!!

 3. Nimeni din politicieni nu are nevoie de internare ci sunt numai interese, primarul Iasului si altii, au un interes, cel mai probabil terenuri pe traseul Iasi -Tg. Mures, javre.

 4. Alesii Bacaului si chiar ai Neamtului ar trebui sa faca front comun, si Vrancea la fel pentru ca aceasta autostrada sa ajute la fluidizarea circulatiei din judetele respective…

 5. Dupa umila mea parere Benea ar trebui sa taca.Esecul total al centurii Bacaului este in ,,chirica lui”.Cind esti 12 ani presedinte de Cj si ai doua lucruri majore de realizat si nu realizezi nici-unul,trebuie sa taci.Decaderea Bacaului I se datoreaza lui si lui Stavarache.
  Inca un esec este si faptul ca in tot judetul nu ai un stadion cu licenta de liga doua.
  Iasul are gura mare pentru ca are cu ce !Bacaul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here