Echipa “Cetățeni Activi pentru Bacău” invită locuitorii orașului să participe la ședința ordinară a Consiliului Local Bacău din data de 30 septembrie 2015, începând cu ora 12, la Centrul de Afaceri și Expoziții Mircea Cancicov Bacău (ieșirea spre Onești).

Demersul este promovat prin intermediul unui eveniment creat pe rețeaua de socializare Facebook, accesibil la link-ul https://www.facebook.com/events/466512290187504/.

“Inițiativa noastră își propune să promoveze activitatea aleșilor locali, să stimuleze interacțiunea dintre consilieri și cetățeni și de a facilita schimbul de idei dintre locuitorii municipiului Bacău și reprezentanții lor politici”, afirmă managerul proiectului Cetățeni Activi pentru Bacău și președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy, Marian Dămoc.

Acesta mai adaugă că acțiunea vine ca urmare a unei constatări triste: “Monitorizăm activitatea aleșilor din luna mai a anului 2014, participând la aproape toate ședințele ordinare și extraordinare din Consiliul Local și Județean. De atunci, pot spune că foarte rar am observat cetățeni simpli care vin să își vadă reprezentanții politici cum votează proiectele de hotărâre care le influențează imediat viața. Din nefericire, cetățenii nu știu cine sunt, ce fac și unde se întâlnesc cei care iau decizii în numele lor”.

Pornind de la acest fapt, echipa proiectului încurajează toți locuitorii municipiului Bacău să asiste la ședințele Consiliului Local pentru a vedea și, de ce nu, să își exprime opinia cu privire la hotărârile care le afectează viața imediat după adoptarea lor.

Cum ședințele publice ale Consiliului Local Bacău se țin la Centrul de Afaceri și Expoziții Mircea Cancicov (în afara orașului, la ieșirea spre Onești) deplasarea cetățenilor poate constiui un impediment serios. Astfel, prin intermediul paginii de facebook Cetățeni Activi pentru Bacău și a evenimentului creat, băcăuanii pot comunica și se pot organiza fie la plătirea unui taxi, fie să vină împreună cu o mașină personală.

Persoanele interesate pot afla mai multe despre această inițiativă pe pagina www.bacaulactiv.ro sau pe pagina de facebook Cetățeni Activi pentru Bacău.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Eu nici nu stiam de existenta acestei organizatii.
    Foarte bine ca mobilizati oamenii sa participe, dar transportul e o mare problema, care ar putea fi rezolvata cu niste autobuze de la Narcisa pana acolo, platite de primarie sau de ,,bacaulactiv”, exact inainte cu jumatate de ora.

LĂSAȚI UN MESAJ