Intr-adevar, zi de sarbatoare pentru veteranii de razboi din Bacau. Vineri, la ora 10, pe o vreme extrem de frumoasa, autoritatile locale, reprezentantii unor institutii publice si private, autoritatile locale, veteranii de razboi, militari din Garnizoana Bacau si câtiva bacauani, au participat la ceremonialul militar si religios organizat cu ocazia Zilei veteranilor de razboi.

“Sarbatorim 114 ani de când regele Carol I a semnat inaltul decret de instituire a calitatii si titlului de veteran de razboi. La 25 de ani dupa razboi, au fost proclamati primii veterani. In anul 2007, prin Hotarâre de Guvern s-a instituit Ziua veteranilor de razboi, iar in anul 2008 veteranii au fost sarbatoriti pentru prima data. Cu sprijinul prefectului Ioan Ghica am transmis la toate primariile sa se organizeze manifestari in cinstea veteranilor acolo unde este cazul, insa, din nefericire, nu toata lumea a raspuns pozitiv solicitarii noastre”,

declara Gl.Fl.Aer. (r) prof. Alexandru Leonov, presedintele Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi “General Eremia Grigorescu” Bacau

PUBLICITATE

Ceremonialul religios a fost urmat de depuneri de coroane si jerbe de flori, iar in finalul manifestarii, prin fata participantilor a defilat garda de onoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ