Complexul comercial Central Plaza, din Bacau, a fost scos din nou la vânzare, prin Eurobank Property Services, care a apelat si la platforma de anunturi olx.ro. Vânzatorul cere pe el nu mai putin de 4,6 milioane de euro, dar face precizarea ca acesta este negociabil. Suprafata totala construita este de peste 9.000 mp, din care pe 4.000 mp se afla parcarea, plasata sub magazine.

Complexul comercial, cunoscut, in ultimii ani si prin cele câteva magazine si cafenele care au fost deschise acolo, intre care si Carrefour Market, dar si prin expozitiile si târgurile organizate de Camera de Comert, a fost inaugurat in aprilie 2009, dupa trei ani de la anuntarea proiectului. Investitorul a fost societatea Cip-Savin Com, din Câmpulung Moldovenesc.

“Când lucrezi cu bani din credite bancare si nu cu fonduri venite dinafara – ne declara, la momentul lansarii proiectului, Ciprian Savin, administratorul firmei Cip-Savin – , este altceva. Mizam pe o investitie de cinci milioane de euro, initial, dar evolutiile ulterioare ne-au adus la opt”. Astfel, cu sprijinul administratiei locale, pe terenul proprietate al societatii Cip-Savin Com, din strada Erou Ciprian Pintea, lânga terenurile de tenis, a aparut supermarket-ul cu alura moderna si cu o organizare diferita de a oricarui supermagazin similar de atunci, când era prima unitate comerciala de astfel de dimensiuni din zona.

Valoarea de piata a complexului a ajuns la peste 27 de milioane de lei, dar proprietarul s-a vazut in situatie de faliment in anul 2013, iar cladirea vânduta.

Analistii pietei imobiliare sustin ca stocul de spatii comerciale moderne din Bacau a ajuns la peste 82.000 mp.