– o incursiune in Parcul Gheraiesti te ajuta sa te relaxezi – gratarul nu este obligatoriu, mai ales atunci când scopul este sa faci cât mai multa miscare – parintii prefera aceasta zona pentru ca aleile parcului sunt potrivite pentru iubitorii sportului pe doua roti

Mi s-a intâmplat de multe ori sa ajung in zonele de agrement din jurul Bacaului si sa-i observ pe oameni cum se comporta la sfârsit de saptamâna, atunci când (spun unii) se simt relaxati. De cele mai multe ori, “fericirea” asociata (uneori) cu “relaxarea”, se rezuma fie la un gratar in aer liber, o punga se seminte impartita cu prietenii, o bere sorbita cu nesat dupa un tenis cu piciorul, o plimbare in voie cu bicicleta, trotineta sau cu rolele, o partida de badminton sau pur si simplu, abandonarea totala intr-un sezlong sau pe o patura intinsa pe iarba.

Da, chiar si aceasta ultima ipostaza poate alunga in câteva ore stresul acumulat intr-o saptamâna de lucru sau de scoala. Trecând cu privirea de la un grup la altul, am observat la oamenii care frecventeaza Parcul Gheraiesti ca nu au nevoie de foarte multe lucruri ca sa se simta fericiti. Este drept ca nu toti vin in parc cu micii dupa ei, insa, mirosul gratarelor stârneste inevitabil pofte. Tocmai de aceea, multi dintre bacauani regreta si in zilele noastre faptul ca nu mai este functionala teresa din parc, acolo unde puteai gasi la sfârsit de saptamâna o bere rece si mici sfârâind pe gratarele incinse.

PUBLICITATE

Acum, vechea terasa este folosita drept teren de fotbal. La capitolul “lipsuri”, nu pot sa nu mentionez lipsa unei toalete publice igienizate. Este drept ca in parc a fost instalata o toaleta “ecologica”, de tipul acelor cabine albastre, insa, aceasta nu satisface nevoile bacauanilor care isi petrec timpul liber in parc.

Toaleta imprastie in jur un miros de fecale specific, iar vechiul WC de piatra, nu a mai fost de mult timp curatat. Si lipsa unor umbrare in zona gratarelor, ii determina pe oameni sa caute un loc de popas la umbra copacilor de pe malul apei, loc in care isi instaleaza si gratarele personale. In ceea ce priveste ordinea, aceasta este asigurata atât de paznicul parcului care patruleaza periodic cu bicicleta, cât si de echipaje ale Politiei Locale, prezente in parc si pe malul apei in patrule auto. Urmez unul dintre traseele monitorizate de agentii locali si descoper pe malul apei o alta atmosfera. Apa este atractia copiilor, dar si a adultilor care nu se sfiesc sa se stropeasca cu apa, in jocul provocat de copii. Tot pe malul apei intâlnesc si o masina sport de off-road, in care se afla tatal cu fiica sa.

Cei doi aventurieri pe patru roti testeaza pietrisul, povârnisurile si apa, in cautarea adrenalinei. Turul parcului se incheie in parcare, unde, gratarele au fost abandonate si bacauanii isi cara la masini bagajele pentru a se retrage spre casa. Dupa aceasta trecere in revista, revin la ideea de la care am pornit aceste rânduri si reamintesc faptul ca avem nevoie de atât de putine lucruri ca sa fim fericiti…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Tot la capitolul lipsuri trebuie adaugata prezenta in numar mare a cainilor vagabonzi in tot parcul.
    Seara – dar si in timpul zilei- este o adevarata aventura sa incerci sa alergi pe alei…

  2. Ne multumim cu ce avem pt ca acest primar in cei 12 ani de mandate nu a facut nimic ca sa creeze noi posibilitati , sa diversifice locurile de relaxare. Sunt intretinute la limita de subzistenta nu are viziune de viitor si nici nu intereseaza pt ca acesti oameni din primarie nu se amesteca cu noi “postimea” ci doar la vot ii amageste cu palavre in genul si stilul cunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ