-lucrarile de reabilitare termica a retelelor de termoficare de la punctele termice 62 si 63 au atras o serie de nemultumiri din partea locatarilor

Blocurile de pe strazile Calugareni, Hatman Berescu si Aprodu Purice sunt inconjurate de adevarate transee. Munti intregi de pamânt amestecat cu pietris au aparut lânga peretii blocurilor, nivelul acestora ajungând pe alocuri pâna la pervazul ferestrelor de la parter.

Proasta organizare a santierului si modul haotic in care se sapa i-a revoltat pe locatari, iar acestia au cerut sprijinul conducerii Asociatiei de proprietari nr. 116. “Firma care lucreaza este de pe la Iasi. Oamenii acestia nu cunosc orasul, nu cunosc zona si asta se vede in modul cum lucreaza. I-am urmarit, am stat printre ei si i-am vazut cum merg pe ghicite.

PUBLICITATE

Nu stiu exact care e reteaua secundara si care e cea primara, sapa canale imense pentru niste tevi subtiri, nu stiu ce conducte ies din bloc, sapa foarte aproape de fundatia blocurilor, iar câtiva proprietari care locuiesc la parter sunt in pericol sa li se prabuseasca balcoanele. La sesizarea oamenilor au pus niste proptele sub balcoane, insa, suprafata respectiva va ramâne suspendata odata cu acoperirea santurilor.

L-am sunat pe directorul de la Thermoenergy sa trimita un om care se pricepe la retele si care sa-i ghideze pe oameni, insa, doamna care a fost pe aici a stat cinci minute si a disparut. Ce se va intâmpla cu noi daca vin ploile? Vom inota in mormanele de pamânt lasate lânga/printre blocuri?, se intreaba Ioan Chirila, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 116. Angajatii firmei prestatoare spun ca lucreaza dupa cum li s-a comunicat si se ghideaza dupa o harta a retelelor de termoficare.

“Suntem de la Iasi. Avem lucrari pâna in luna octombrie. Noi facem ce ni se spune si actionam unde ni se spune”, declara un muncitor care scotea pamântul la lopata. Locatarii din zona spun ca la unele scari de bloc aceste investitii nu se mai justifica. “La scara mea nu mai este niciun consumator de-al Thermoenergy. Toti vecinii si-au montat centrale proprii.

In plus, la subsolul blocului nu mai exista nicio conducta pentru ca cei de la CET le-au scos pe toate in urma unui scandal si n-a mai montat nimeni altele. Asa ca va spun clar ca nu se justifica aceste lucrari in multe zone”, spune Florin Frunza, locatar.

Oamenii se intreaba ce se va intâmpla cu muntii de pamânt din fata si din spatele blocurilor, cine le va reface caile de acces in bloc, dupa ce acestea au fost distruse odata cu sapaturile executate in zona si când vor fi refacute spatiile verzi pe unde trece noua retea de termoficare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Clanul primarul SPAGARACHE spala banii prin firma Thermoenergy !! Cum sa bagi tevii de incalzire intr-un bloc care nu mai este abonat de ani de zile la CET (Thermoenergy) ???

 2. “Oamenii se intreaba ce se va intâmpla …”
  Probabil ca la urmatoarele alegeri vom avea un nou primar.
  Probabil ca Thermoenergy va avea cat de curand soarta CET-ului.
  Lucrarile de reabilitare a retelelor de distributie si contorizarea la nivel de apartament trebuiau realizate cu multi ani in urma.
  O clarificare necesara: “Locatar este o persoana care locuieste intr-o casa (in calitate de chirias) pe baza unui contract.”
  Asociatia de proprietari nr. 116 este o asociatie de proprietari, nu de locatari care stau in chirie. Proprietarii au alte drepturi fata de locatari. Inclusiv sa dea in judecata primaria pentru proasta gestionare a lucrarilor din zona. Si atunci se cam schimba treaba …

 3. Au rupt bancile din fata scarilor de bloc,gardurile din fier,sunt locuri unde un batran sau o femeie insarcinata nu poate trece.”Muncitorii” dorm la umbra fara nicio jena,abia se misca,vara viitoare tot asa ne va gasi!RUSINE SPAGARACHE!

LĂSAȚI UN MESAJ