Ioan Chirila dezaproba modul in care a lucrat constructorul/Foto: Ramona Ionescu

* un an de zile a trecut de când cartierul Nord a fost transformat intr-un veritabil santier, iar lucrarile nu au fost finalizate nici pâna la aceasta data * aleile pietonale distruse nu au fost refacute, iar zeci de metri de conducte au ramas descoperite * pe lânga toate acestea, marea nemultumire a locatarilor este aceea ca spatiile verzi distruse in timpul sapaturilor, arata ca dupa razboi

Bacauanii care locuiesc in cartierul Nord, zona Aprodu Purice – Hatman Berescu, au cerut de nenumarate ori sprijinul Asociatiei de proprietari nr. 116, pentru readucerea cartierului la frumusetea de odinioara. Presedintele Ioan Chirila a dat curs fiecarei reclamatii, a facut demersurile necesare, dar se pare ca firma care a lucrat in zona a abandonat lucrarile pentru ca nu si-ar fi primit banii de la primarie.

“Am incercat sa-l contactez pe constructor, insa, acesta nu mai este de gasit. Am facut numeroase interventii la Primaria Bacau si le-am prezentat situatia din teren, insa, nici de aici nu mi-a putut raspunde nimeni cu certitudine când se vor finaliza lucrarile si cine trebuie sa raspunda pentru neindeplinirea sarcinilor din contract.

Santurile neacoperite reprezinta un adevarat pericol pentru trecatori. au devenit adevarate gropi de gunoi, iar instalatiile sunt la indemâna oricarei persoane rau intentionata”, declara Ioan Chirila, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 116.

Chirila spune ca a solicitat sprijin pentru reamenajarea spatiilor verzi inclusiv de la conducerea Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau, dar i s-a raspuns ca s-au epuizat rasadurile de flori si gard viu.

“Am luat legatura cu unul din sefii de la Spatii Verzi si mi-a spus ca mai au doar var in depozit. Le-am cerut sa ma ajute cu doua masini de pamânt negru, sa pun pe spatiile verzi si mi-au spus ca-mi pot da doar pamânt galben de la sapaturile facute in cartier”, declara Ioan Chirila
Descurajat de lipsa de implicare a autoritatilor, Ioan Chirila, spune ca mizeaza tot pe simtul practic, gospodaresc, al locatarilor pentru a reface spatiile verzi distruse de excavatoare. In schimb, el spune ca ramâne ferm pe pozitii când vine vorba despre aleile pietonale, pe care le vrea asfaltate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Cartierul NORD este lasat de ani buni de izbeliste …….trotuarele pietruite aiurea ,azi cu gauri si spatii libere lasate in jurul gaurilor de canal.cu trotuare si strazi asfaltate in valuri apoi sparte pentru a modifica ceva la tevile de canalizare ,fara cosuri stradale sau cele care sunt ,sunt pline de mizerie neridicata de cel putin o luna;cu masini parcate pe spatiile verzi sau trotuare,in locurile interzis parcarilor; cu masini ruginite si abandonate pe strada ,masini care nu au ce sa caute in parcarile existente(POLITIA AUDE ?RESPECTA LEGEA?,) cu spatiu verde inconjurat de sarme ghimpoase se locatari zglobii ca sa nu spun altfel.necuratat ,neingrijit ca de!!! d-na de la spatii verzi e acum deputata iar serviciul respectiv probabil suspendat,cu copaci care stau sa cada de batranete ,care risca sa cada la prima furtuna peste masini si pietoni,cu garduri de 3 metri facut de cate o baba ne.buna.; cu chioscuri sparte ,parasite ,ferecate …,cu (POT CONTINUA SI ACOPAR TOT SPATIU ZIARULUI D_VOASTRA PT O SAPTAMANA _….. si NIMENI si aici ma refer la factorii decizionali si executanti nu face nimic!!!! ….mai nou au aparut si fluturasii electorali unde ni se promite marea cu sarea ……FAC O PROPUNERE PENTRU CEI DIN PARLAMENT! …sa voteze legea arei obliga pe ! cei care candideaza si baga bani in fluturasi electorali sa bage aceeasi suma si in curatenia orasului !

LĂSAȚI UN MESAJ