Calugarii de la Manastirea Carmelitana din satul Luncani, comuna bacauana Margineni, au salvat un pui de caprioara. “Tuti”, oaspetele cu botul negru si umed, are trei luni si a fost gasit ratacind in padure, singur.

Un barbat care strangea lemne a gasit puiul de caprioara mai mult mort decat viu si a intrat in manastire cu gandul de a cere ajutorul calugarilor, iar impreuna, sa salveze caprioara.

“Ciuta – spune Marcel Ghiurca, de la Manastirea Carmelitana – a primit lapte o vreme si in timp, sub grija noastra s-a inzdravenit. A venit chiar un medic veterinar pentru a consulta animalul, iar doctorul ne-a spus sa mai tinem o vreme caprioara si dupa alte cateva luni sa o eliberam in padure.

PUBLICITATE

Acum, ciuta are tarcul ei, linge sare si se hraneste cu fan sau iarba. Animalul este indragit de toata lumea si a devenit un alintat”.

Calugarii de la manastire cred ca ciuta se va reintegra usor in padure, pentru ca zona este vizitata frecvent de caprioare. In padurea Margineni, localnicii intalnesc frecvent iepuri salbatici, vulpi, porci mistreti, caprioare si cerbi.

Ramona IONESCU


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ