Zilele de toamnă cu lumina ca mierea și soare părintesc trezesc doruri și sentimente greu de stăpânit. Zilele acestei săptămâni au fost predestinate astfel, pentru ca oamenii să privească unii la alții mai luminos, mai simplu și mai apropiat. Cu toții avem nevoie de un strop de sprijin, unii de înțelegere și compasiune, alții de toate, pentru că se află în nevoi și situații care îți abat atenția de la cotidian și ți-o îndreaptă înspre tristețe, doruri și dorința clară de a întinde o mână și a mângâia cumva un alt obraz și a lumina alți ochi: ochi obosiți de boală, nesomn, lipsuri.

Iar tinerii, elevii Liceului Tehnologic „Jacques M. Elias” Sascut, chiar dacă ei înșiși nu au cine știe ce la îndemână, se lasă acum în seama a ceea ce au ei mai prețios: frumusețe sufletească, entuziasm, dorință de într-ajutorare, compasiune, energie și nu mai puțin creativitate, adică puterea de a face mult din puțin, acea însușire minunată care, cum spune ecleziastul, „înmulțește pâinile”. Mai mult, tinerii sunt oamenii impulsului de moment: zis și făcut.

Cu frumusețea lor au molipsit părinți, cadre didactice, oameni din comunitate și au adunat ceea ce toamna ne dăruiește cu generozitate, au facut pachete cu legume, fructe dar și cu alimente de primă necesitate: ulei, zahăr, orez, conserve și au plecat, ca Harap-Alb, într-o nouă călătorie inițiatică, dar nu mânați de vreun spân, ci purtați de gandul lor frumos. Au bătut la porțile celor pe care îi cunoșteau și despre care știau că își duc zilele în lipsuri și neputințe.

Și au spus ei: de la noi, puțin. De la Dumnezeu, sperăm cu toții mai mult: să împuternicească efortul nostru și să împuțineze nevoile care au săpate hărți ale vieții pe obrajii de foști tineri.

Au dat mâna peste generații și au dat din mână în mână nu bunuri, ci părți din sufletul lor, pentru că la întoarcere aveau pe fețele lor urme din fețele pe care le-au văzut și în palme urma îmbrățișării pe care au primit-o.

Îndrumători și sfătuitori le-au fost, ca și în anii trecuți, dl. director al liceului, Paris Alin-Mihai, coordonator SNAC, d-na profesor Pascu Maria,coordonator proiecte și programe, d-na profesor Dascălu Aurelia, d-na profesor Graur Luminița, d-na profesor Paris Gabriela și d-na profesor Vieru Mihaela
Darul lor să ne fie rai tuturor.


PUBLICITATE