Bacauanii care locuiesc in cartierul Aviatorilor cunosc din nou frica atunci cand ies pe strada. Daca intr-o vreme, hingherii au strans cainii din cartier, in urma numeroaselor sesizari facute pe adresa Primariei Bacau, oamenii reclama din nou prezenta in numar mare a patrupedelor.

„Veneam din Piata Aviatorilor spre casa, cand, in fata mea, m-am trezit cu o haita de caini. Am facut cale intoarsa si am luat-o pe o alee ocolitoare ca sa evit un atac. Mi-e teama sa mai ies din casa pentru ca nu stii de unde apar cainii si ce apucaturi au”, spune Vivi Barbut.Problema canilor a fost adusa in atentia Asociatiei de proprietari nr. 51, iar administratorul a contactat Serviciul de Ecarisaj pentru a ridica maidanezii din cartier.

„Oamenii vin la noi, se plang si spun ca nu mai au siguranta atunci cand ies din casa. Ne-am mai confruntat cu astfel de situatii, iar la vremea respectiva, cainii fara stapan au fost ridicati de hingheri. De-o vreme, animalele au reaparut in cartier, iar numarul lor este in crestere”, declara Vasilica Floares, administrator la Asociatia de proprietari nr. 51 din Bacau.

Cu o situatie similara se confrunta si bacauanii care locuiesc in zona Milcov. “S-au inmultit deodata cainii in cartier. Parca cineva a rasturnat aici o remorca cu caini, asa de multi sunt”, spune Maria Mardare. O alta femeie reclama faptul ca a fost atacata in plina zi de un caine, fara sa schiteze vreun gest pentru a-l intarata.

“Mergeam pe strada si am auzit latrand in spatele meu. Pana sa intorc privirea, un dulau s-a napustit asupra piciorului meu stang, dand sa ma muste. Faptul ca m-am intors atat de repede, l-a dezorientat, a dat un pas inapoi, dupa care a relansat atacul, dandu-se la mine. Cel mai grav este faptul ca niciun trecator nu a sarit sa ma apere si asta mi-a lasat un gust amar”, declara Teodora Zaharia.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE