Foști coechipieri la club și la națională, cei doi antrenori se reîntâlnesc sâmbătă, ca adversari, cu prilejul partidei Aerostar – „U” Cluj

Aerostar Bacău – „U” Cluj este unul dintre punctele de atracție ale etapei a 25-a din liga secundă. Deși cu obiective diferite, cele două echipe practică un joc ofensiv care promite spectacol. Împreună, au marcat 90 de goluri în acest sezon: „aviatorii” 37, „șepcile roșii”, 53.

Totodată, Aerostar și „U” dau și cei mai prolifici atacanți ai campionatului: Buhăcianu și Vraciu (suspendat însă pentru acest joc din cauza cumului de cartonașe), de o parte, Gavra și Pârvulescu, de cealaltă parte. Un alt ingredient special al confruntării programate sâmbătă, de la ora 15.00, pe „Aerostar”, îl constituie duelul băncilor tehnice. Florin Bratu versus Bogdan Lobonț. Cei doi au fost coechipieri.

La echipa națională, dar și la echipele de club Rapid și Dinamo. Ce-i drept, la Rapid, Bratu era „vârful” cu care tineretul antrenat de Ionuț Chirilă câștiga campionatul, în timp ce Lobonț apăra poarta echipei mari care, sub comanda lui Mircea Lucescu, aducea din nou titlul în Giulești după o pauză de 32 de ani. La Dinamo, în schimb, Bratu și Lobonț au jucat împreună timp de două sezoane. În perioada 2007- 2009. „Mitraliera” Bratu venea de la Nantes, „Pisica” Lobonț, de la Fiorentina.

În vara lui 2007, Dinamo cu Bratu și Lobonț titulari s-a aflat la o…repriză de accederea în grupele Ligii Campionilor. Autori ai unei remize pe „Olimpico”, contra lui Lazio, „câinii roșii” au condus cu 1-0 la pauză în returul de la București, înainte de a se prăbuși sub golurile lui Pandev și Rocchi. În 2009, drumurile lui Lobonț și „Bratone” s-au despărțit. Primul a plecat spre AS Roma, alături de care a rămas vreme de aproape un deceniu, cel de-al doilea a continuat încă o stagiune sub emblema „câinilor” înainte de a semna cu bulgarii de la Litex Loveci. Sâmbătă, cei doi se reîntâlnesc. Ca antrenori. Și ca adversari.

Cine-i mai tare? „Mitraliera” sau „Pisica”? „Răspunsul îl va da terenul de joc. Ca fost atacant, îmi doresc ca echipa mea să câștige, chiar dacă suntem conștienți de valoarea adversarului. Contăm pe un moral bun după victoria de la Timișoara și avem de partea noastră publicul, care ne-a fost mereu alături în partida de acasă”, a declarat Florin Bratu. Interesant este că, toamna trecută, „Bratone” a fost curtat intens de „U” Cluj.

Chiar a doua zi după ce ajunsese la un acord verbal cu conducerea Aerostarului, Bratu a primit oferta de a prelua echipa „șepcilor roșii”. „Sunt onorat, dar le-am promis celor de la Aerostar că merg la Bacău. Deși nu am semnat încă nimic, nu pot să-mi încalc cuvântul”, a fost raspunsul pe care actualul antrenor al „aviatorilor” l-a dat clujenilor. Odată căzută „pista Florin Bratu”, managerul lui „U”, Neluțu Sabău s-a reorientat către Bogdan Lobonț, care a preluat echipa în mod oficial de la 1 ianuarie. Cu Lobonț pe bancă, „U” Cluj a izbutit în 2019 trei victorii din tot atâtea meciuri. Va reuși să-i puna piedică Aerostarul lui Florin Bratu?Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE