Prima proba din sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat 2015 s-a incheiat. În perioada 8 – 10 iunie, s-a desfasurat evaluarea competentelor lingvistice la limba româna, iar elevii bacauani au obtinut rezultate bune la aceasta prima proba.

“S-au inscris 4.169 de candidati. Doi dintre ei au fost eliminati, iar 49 nu s-au prezentat. Din totalul candidatilor înscrisi în judetul Bacau, 308 au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 804 au obtinut certificatul de utilizator avansat, iar 3.006 cel de utilizator experimentat”, spune prof. Doina Marinov, inspector scolar si purtator de cuvânt la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

PUBLICITATE

Suplimentul descriptiv al certificatului de competenta contine descrierea competentelor lingvistice de comunicare orala ale candidatului si se completeaza în conformitate cu nivelul acordat candidatului. De luni, 15 iunie, absolventii de liceu se pregatesc de o noua proba – evaluarea competentelor digitale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ