Viteza excesivă și conducerea sub influența alcoolului, sancționate de polițiști în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele trei zile.

Polițiștii au aplicat aproape 250 de sancțiuni contravenționale și au reținut peste 20 de permise de conducere, în cadrul acțiunilor desfășurate în județul Bacău, în ultimele trei zile, pentru prevenirea evenimentlor rutiere produse pe fondul vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului.

În perioada 07-09 octombrie a.c. polițiștii rutieri din județul Bacău au fost prezenți pe principalele drumuri naționale și județene și au acționat pentru a prevenirea unor evenimente rutiere produse ca urmare a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau cu viteză excesivă.

PUBLICITATE

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au identificat în trafic 245 de conducători auto care nu au respectat prevederile legale referitoare la circulația pe drumurile publice. Față de cei în cauză s-au luat măsuri de sancționare contravențională.

De asemenea, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, din care 6 fapte de conducere sub influența alcoolului, un refuz de recoltare a mostrelor biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei, o conducere cu permisul suspendat și conducerea unui autoturism neînmatriculat.

Ca urmare a abaterilor constatate, față de 21 de conducători auto s-a luat măsura reținerii permiselor de conducere, iar în trei situații au fost retrase certificatele de înmatriculare.

Un echipaj de poliție rutieră a depistat pe DN 11, în comuna Livezi, un bărbat de 46 de ani, din Onești, care conducea un autoturism și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat concentrația de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Onești pentru recoltarea mostrelor de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

În localitatea Tg. Ocna, polițiștii au depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani, din comuna Dofteana, care conducea un autoturism în timp ce avea o concentrație de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i s-au recoltat mostre biologice de sâne în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Un bărbat de 45 de ani, din județul Dîmbovița, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai din municipiul Bacău și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ