19 aprilie 2024
Actualitate„Be Confident” Erasmus+ dezvoltat de Asociația Generația Schimbării din Comănești

„Be Confident” Erasmus+ dezvoltat de Asociația Generația Schimbării din Comănești

Asociația Generația Schimbării – AGES din Comănești continuă seria de proiecte Erasmus+ pe care le-a dezvoltat în domeniul tineretului, atât la nivel local și național, cât și internațional, iar în perioada 11-20 noiembrie 2019 a organizat la Comănești schimbul internațional de tineri „Be Confident”, activitate la care au participat 49 de tineri din România, Croația, Cehia, Turcia, Lituania, Ucraina și Polonia.

Schimburile internaționale de tineri se numără printre oportunitățile pe care Uniunea Europeană le dezvoltă prin programul Erasmus+ și vin în întâmpinarea nevoilor tinerilor de a-și dezvolta competențele cheie și transversale, de a înțelege mai bine cum funcționează Uniunea Europeană, dar mai ales de a învăța alături de alți tineri din diferite țări.

Prin acest proiect, AGES își propune să dezvolte inițiativa, creativitatea, spiritul și competențele antreprenoriale ale tinerilor participanți români și străini, dar și să promoveze modele pozitive din comunitatea băcăuană în rândul acestora.
Momentele cheie ale activității numără: Piesa de teatru forum, o activitate care a tratat teme şi probleme sociale dintre cele mai diverse (discriminare, violenţă, dependenţă, abandon etc), punând în scenă diferite situaţii de opresiune în care protagonistul are parte de un final tragic. O piesă de teatru-forum ce depăşeşte cadrul unei piese de teatru tradiţionale prin faptul că este un dialog între audienţă şi scenă, în care publicul a fost provocat să devină spect-actor, să reacţioneze, să ia locul protagonistului sau al altor personaje şi să schimbe cursul acţiunii, oferind soluţii posibile la problema prezentată. Si activitatea de la CSEI Nr. 2 din Comănești – în care participanții din cadrul proiectului au realizat o serie de ateliere nonformale pentru copii cu dizabilități din Comănești.



„Proiectul este o inițiativă a voluntarilor AGES, care au conștientizat dificultățile cu care se confruntă tinerii cu dizabilități și cât de greu le este acestora să se integreze în societate. La nivel european, copiii cu nevoi educaţionale speciale constituie unul dintre grupurile ţintă pentru prioritatea strategică, asigurarea accesului tuturor la educaţie şi îmbunătăţirea calităţii acesteia.

“Tinerii au nevoie să fie informați și formați în integrare socială, au nevoie de modele care să îi motiveze și care să le stimuleze inițiativa, să se dezvolte personal (inclusiv prin creșterea încrederii de sine), profesional (inclusiv dezvoltarea inițiativei și competențelor de public speaking ) și social (inclusiv dezvoltarea dimensiunii interculturale și europene)”, a declarat Daniela Prundeanu, manager de proiect.

„Sunt pentru a doua oară în Comănești și revin cu drag de fiecare dată aici. Asociația din care fac parte, Meraki din Croația, lucrează cu AGES încă din 2016 și este deja al șaselea proiect în care suntem parteneri. De fiecare dată, echipa AGES, prin proiectele sale, îi aduce pe tineri față în față cu diferite culturi, dar mai ales reușește să îi motiveze, să le deschidă ochii spre oportunitățile pe care le au și să contribuie efectiv la dezvoltarea lor personală”, a precizat Marin Mežnarić, participant în cadrul proiectului Be Confident.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri