Bacauancele au trecut mai des prin fata ofiterului de stare civila ca sa se marite, dupa cum arata datele rezultate din Recensamântul din 2011. La recensamântul precedent, din 2002, femeile necasatorite din judet erau printre cele mai numeroase din tara, insa acum au iesit din plutonul fruntas.

In cifre, aceasta inseamna ca peste 33% dintre femei nu sunt casatorite, in timp ce la barbati procentul este mult mai mare, de peste 43%, cam cât este si media pe tara. În ceea ce priveste bărbatii casatoriti, din top 10 au iesit Bucurestiul si Doljul, locul lor fiind luat de Maramures si Gorj.

Potrivit datelor recensamântului din 2011, pe podium se afla Argesul, cu 52,3 la suta, Vâlcea cu 51,8 la suta si Olt, cu 51,5 la suta. În urma cu 11 ani, primele trei pozitii erau ocupate de Teleorman, cu 52,4 la suta, azi pe locul patru cu 51,4 la suta, Braila, cu 51,9 la suta, acum locul cinci cu 51,4 la suta, si Arges cu 51,6 la suta.

PUBLICITATE

In topul barbatilor casatoriti a urcat 10 pozitii, de pe 18 pe opt, judetul Gorj, cu 51 la suta, fata de 49,1 la suta în 2002. Cea mai spectaculoasa crestere în clasamentul judetelor cu femei casatorite a avut-o Gorjul, de pe pozitia 16 pe a doua.

Locul întâi este ocupat de Olt, în care jumatate dintre femei sunt casatorite, cu 1,5 la suta mai multe decât în 2002. În clasament urmeaza Gorjul, cu 50,1 la suta si Vâlcea, cu 49,9 la suta. Vazute invers, cifrele arata ca cele mai multe femei necasatorite sunt la IasI, iar cei mai multi barbati single, în Harghita.

Femeile traiesc mai mult decât barbatii

Cele mai multe divortate se afla în Bucuresti, 7,7 la suta dintre persoanele de sex feminin declarându-si aceasta stare civila. Salaj este judetul în care rata de divort în rândul barbatilor, dar si a femeilor este cea mai scazuta, 2,4 la suta, respectiv 2,7 la suta.

Ca longevitate a femeilor, pe primul loc în clasament conduce judetul Teleorman, unde 19,7 la suta dintre femeile recenzate si 5,6 la suta dintre barbati s-au declarat vaduvi. Pe locul doi, în cazul femeilor se află Giurgiu, unde 18,3 la sută dintre acestea au supravietuit sotilor. În ceea ce-i priveste pe barbati, în top pe locul al doilea se afla judetul Mehedinti unde 4,7 la suta dintre cei recenzati au declarat ca sunt vaduvi.

Pe ultimul loc în topul vaduvilor se afla Bucurestiul, cu 2,7 la suta dintre barbati care au supravietuit partenerelor oficiale de viata, respectiv 12 la suta femei care au supravietuit sotului. In toate aceste clasamente, judetul Bacau se afla undeva la mijloc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ