2 decembrie 2023
ActualitateBacăul s-a pus în mișcare la Cursele Urbane

Bacăul s-a pus în mișcare la Cursele Urbane

Sâmbătă, 30 septembrie, sute de băcăuani s-au adunat în centrul orașului pentru a lua startul celor trei curse:  Semimarathon, Cursa Urbană și Cursa Comunității.  Cele trei evenimente, organizate de Fundația Comunitară Bacău alături de parteneri locali, au adunat în Piața Tricolorului alergători, organizații și un public numeros.

Semimarathon la superlativ

Semimarathon Bacău este un eveniment cu tradiție, care de fiecare dată adună sute de alergători, arătând că există apetit din ce în ce ma mare pentru sport și mișcare. Reuniți pentru curse de 5, 10 și 21 de km, alergătorii prezenți la start au avut vârste cuprinse între 9 și 70 de ani. „Străzile și Parcul Cancicov s-au umplut de alergători. Am fost, pentru prima dată, de partea cealaltă a vieții de alergător, ca organizator. Sunt plină de emoții și de recunoștință pentru comunitate, care ne-a susținut în toate etapele competiției”, a declarat Adriana Subcinschi, coordonator Grup de inițiativă Împreună în mișcare.



Energie la Cursa Urbană Bravito

La Cursa Urbană Bravito au luat startul zeci de echipe care au traversat orașul în căutare de provocări organizate de ONG-uri, chiar la ele acasă. Concurenții au parcurs un traseu solicitant și plin de provocări care i-a adus mai aproape de ONG-uri și de voluntarii acestora. „Este fabulos cum se exprimă comunitatea când devii curios cu privire la ceea ce are ea de spus. M-a uimit cum ONG-urile Bacăului au transmis mesaje la minut echipelor înscrise, dar și cum au încercat să facă trecerea de la competiție la colaborare. Comunitatea se mișcă atunci când îi oferim evenimente care mișcă prin valoare lor de conectare între componenetele ei. Deși mai avem de lucru la colaborare și suntem foarte buni la competiții, eu sunt mândru de progresele făcute de echipa mea și de comunitate în ansamblu. Toate cursele au avut ca scop strângerea de fonduri pentru proiecte ale ONG-urilor băcăuane, iar acestea se găsesc în continuare înscrise pe https://fundatiacomunitarabacau.ro/competitie/proiecte/”, a declarat Mihai Căprioară, director al Fundației Comunitare Bacău.

Spectacol la Cursa Comunității powered by Cybernet Autocenter

La Cursa Comunității powered by Cybernet Autocenter au fost prezente licee, școli, ONG-uri și instituții care au ținut să arate cât de diversă și dinamică este comunitatea băcăuană. Creativitatea și numărul mare al celor prezenți au arătat cât de minunați și plini de viață sunt oamenii și organizațiile din orașul nostru.

Partenerii principali ai evenimentelor au fost Asociația Agricola Neam de Gospodari și Cybernet Auto-Center, cu sprijinul altor parteneri strategici din comunitate.  Evenimentul este parte din proiectul ”Click <Like> ONG,  derulat de Fundația de Sprijin Comunitar în parteneriat cu Fundația Comunitară Bacău și Fabricat în Bacău®, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri