Prin pierderea Centrului Regional de Excelenta la fotbal, baza Sportiva "Lucretiu Avram" va ramâne, aproape sigur, de izbeliste. Foto: Ioan Bisca

In timp ce autoritatile bacauane stau cu mâinile in sân, astazi, Consiliul Local Suceava voteaza, la propunerea primarului Ion Lungu, proiectul de hotarâre privind asocierea de principiu cu FRF.

Lungu- Stavarache 1-0

Bacaul a ajuns codasa Moldovei la fotbal. Mai ales in ceea ce priveste proiectele si infrastructura. Iar ultimul autogol al municipalitatii te face sa te zgârii pe fata: desi era principalul favorit sa gazduiasca unul din cele doua Centre Regionale de Excelenta pentru juniori pe care Federatia Româna de Fotbal le va infiinta anul viitor, Bacaul iese din circuit, fiind devansat de Suceava. Concret, in sedinta de astazi a Consiliului Local Suceava, va fi votat proiectul de hotarâre privind asocierea de principiu intre Municipiul Suceava si Federatia Româna de Fotbal referitor la Centrul care va reuni cei mai talentati 25 de tineri fotbalisti ai tarii ce vor intra in 2016 in clasa a IX-a. Initiator? Primarul sucevean Ion Lungu, care a declarat: “Noi vom intra in acest proiect cu complexul sportiv de la LPS Suceava. Acolo vor fi spatii pentru cazare, masa si celelalte atributii care revin municipalitatii”. Asadar, Lungu- Stavarache 1-0. Si nu e loc de vreo mansa retur!

PUBLICITATE

Campioni la gargara

Imobilismul autoritatilor bacauane este, pur si simplu, inexplicabil. Cu atât mai mult cu cât la conducerea FRF se afla, incepând din 2014, doi bacauani: presedintele Razvan Burleanu si secretarul general Gheorghe Chivorchian. Cei doi au dat in mai multe rânduri unda verde Bacaului, in speranta ca municipalitatea se va misca rapid si bine. Ei bine, oamenii lui Stavarache nu s-au miscat deloc. Niciun demers oficial. Tot ce au facut, a fost sa dea din gura. Astfel, dupa intâlnirea avuta pe 21 ianuarie, la Primarie, intre Burleanu si Chivorchian pe de o parte si oficialitatile bacauane, consilierul local George Bogatu a declarat ca “acesta e cel mai bun proiect fotbalistic al Bacaului din ultimii zece ani”. Iar viceprimarul Radu Ababei anunta pe 2 martie, la dezbaterea cu tema “Strategia dezvoltarii sportului bacauan”: “In proportie de peste 90 la suta vom avea Centru Regional de Excelenta la fotbal in Bacau, in parteneriat cu FRF. Acest proiect va permite modernizarea bazei <>, acolo unde Federatia va investi 250.000 de euro”.

“Lucretiu Avram”, de izbeliste

Mai mult, la aceeasi dezbatere organizata la Centrul Expozitional de Afaceri, vicele Ababei spunea ca “noi, Primaria, eram pregatiti cu scolarizarea, cazarea si alimentatia inca de anul acesta, insa Federatia va demara proiectul de-abia in 2016”. Asta da caterinca cu budinca: adica ceea ce nu a reusit sa intreprinda in perspectiva lui 2016, Primaria bacauana izbutea sa faca acum! Pâna la urma, ce mare lucru aveau de facut edilii? Sa rezolve problema scolarizarii celor 25 de juniori intr-o singura clasa si sa le asigure masa si cazarea intr-un internat in conditii bune. Atât. De cealalta parte, Federatia se obliga sa investeasca suma de 250.000 euro pentru modernizarea a doua terenuri de joc (unul sintetic si unul cu iarba naturala) puse la dispozitie de factorii locali (cel mai probabil, baza “Lucretiu Avram”) si sa asigure toate cheltuielile legate de pregatirea fotbalistica a celor 25 de juniori nascuti in anul 2001.

Culegem ce am semanat

Ce nu au facut bacauanii, au reusit, in schimb, sucevenii. In aprilie, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian a fost invitat la Suceava, unde a inspectat santierul LPS si unde s-a intretinut cu primarul Ion Lungu. “Cei de la Suceava au fost foarte operativi, spre deosebire de autoritatile bacauane. Sucevenii chiar isi doresc un Centru Regional de Excelenta”, a marturisit Chivorchian. “Pâna la urma, este un concurs de proiecte intre autoritatile locale. Câstiga cine ia initiativa mai repede si face lucrurile mai bine”, a explicat inca din decembrie anul trecut presedintele FRF, Razvan Burleanu. Sucevenii s-au grabit si bine au facut. Prin votul de astazi, fac un pas decisiv catre gazduirea Centrului Regional de Excelenta. Bacauanii, in schimb, culeg ce au semanat: nimic, nada, niente. Si ne mai miram ca am ajuns codasii Moldovei!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. De ce sa ne mai miram cind e vorba de spagari ca Stavarache, habarnisti ca Ababei sau bagatori de seama ca Bogatu? Ne meritam soarta! Pe vremea lui Seche- cum era barbosul, cu bune si cu rele- nu s-ar fi ratat o asemenea oportunitate.

  2. Dar ce, daca terenul bazei sportive devine neutilizat ……poate va fi retrocedat sau cumpărat……doar sunt doritori prin zona….nu?

  3. Cand se numea stadionul ”Dumitru Sechelariu” si aveam meciuri cu Steaua pe nocturna nu v-a convenit ca : ”cine e asta sa isi puna numele pa stadionul nostru”, acum uitati-va la stadion ca nici macar gazon nu mai are, e o paragina ,un vis a unui om, a unui primar ce vroia ca Bacaul sa fie un oras cu nume din Romania,este acum distrus de un primar nepasator, incompetent si cel mai mare spagar din Moldova…..Sa se duca dupa Cristinel Bostan

  4. E de-a dreptul incredibil. Federatia ne baga in traista, iar noi aruncam traista! Vorba vine noi, este vorba de Stavarache si de toti ceilalti gropari ai sportului si ai fotbalului bacauan. Ce au facut ei in zece ani? Au desfiintat FCM Bacau, au pus la pamint stadionul, au infiintat o echipa de handbal fete pe care au desfiintat-o dupa un an, timp in care au spoliat-o de bani, au sapat o groapa in care pe post de Polivalenta au bagat milioane de euro, iar acum termina si echipa de handbal baieti prin care au furat milioane de euro din banii nostri. Si ne mai miram ca Stavarache, Apostol si Goian sunt cercetati penal sau chiar condamnati (Apostol), iar altii precum Jimbu, Marioara Radu, Stanica Lupu, etc stau la rind? Noroc cu echipa de volei a profesorului Grapa, dar tare ma tem ca o termina si pe aia. Dragii mei, astia isi bat joc pe banii nostri, iar noua a ajuns sa ne placa.

  5. Sustin cu tarie punctul de vedere, f realist, al postacului FCM. Stam ca fraierii si ne milogim si ne plangem pe aici in loc sa actionam concret. Sunt “N” modalitati de a ne exprima dar cel mai efficient ar fi iesirea in strada. Altfel nu se mai poate cu acesti marsavi.

LĂSAȚI UN MESAJ