Criza a modificat total perceptia românilor si strainilor asupra zonelor turistice din România. Litoralul, muntii, Delta Dunarii nu mai sunt atât de atractive ca in anii anteriori. Motivele sunt multiple si tin atât de criza, dar, posibil, si de preturile ridicate din statiunile din aceste destinatii. Prin urmare, turistii s-au indreptat catre alte regiuni din tara, iar alte zone, populare, s-au confruntat cu o scadere a numarului de vizitatori.

Bacaul, din pacate este unul dintre judetele cele mai evitate de turisti din intreaga tara, fiindca oferta este slaba. Cu o infrastructura hoteliera razleata si slab dezvoltata, cu servicii proaste in putinele noastre vstatiuni, judetul a atras anul trecut doar 95.120 de turisti, una dintre cele mai mici cifre din tara. Altfel spus, suntem pe locul 32 din totalul celor 41 de judete, cu exceptia Bucurestiului.

Cifra este in scadere cu aproape zece procente fata de anul de inceput al crizei economice, 2008, când ne-au vizitat 104.724 turisti, ceea ce ne plasa pe un loc mult mai bun in topul national. O scadere a numarului de turisti a fost resimtita in ultimii patru ani in jumatate din judetele tarii, printre care sI Neamt, de exemplu, care insa a atras anul trecut 145.000 de turisti, mult mai multi decât Bacaul.

PUBLICITATE

Din punct de vedere procentual, din cele 42 de judete ale României (41 judete A Bucuresti), numarul de turisti a urcat cel mai mult in Olt. Astfel, in 2008, 17.538 turisti au vizitat meleagurile Oltului, pentru ca numarul acestora sa ajunga la 36.572 in 2012. Ceea ce inseamna un avans de 108,5%, mai mult decât dublu.

In privinta “granzilor”, Bucurestiul se afla de abia pe locul 7, in timp ce Brasov este chiar mai jos, iar Constanta este in zona judetelor cu scaderi.

Sperantele Bacaului de a se situa pe un loc onorabil in privinta turismului se leaga, in primul rând, de dezvoltarea statiunii Slanic Moldova. Investitiile in infrastructura turistica, in aspectul general al statiunii, facute in ultimii ani, au atras foarte multi turisti, chiar daca majoritatea sunt din categoria celor de week-end. Situatia se va imbunatati dupa ce va fi data in functiune pârtia de schi, la care lucrarile sunt avansate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Speranta Bacaului de a avea mai multi turisti este aceea de a fi vazut un nou monument : Stavarache impaiat si pus la sensul giratoriu de la Liceul Economic

  2. Nu avem turisti pentru ca nu este nimic de vizitat. Totul s-a demolat din vechiul Bacau , nu mai exista nimic . Avem la Brad Negri un sit dacic Zargedava neexplorat si nici exploatat ,avem Curtile Domnesti Bacau neexploatate , avem Casa Sterian , Casa Vasile Alecsandri care ne mai gandim daca le reparam sau nu si le bagam in circuitul turistic .Nu este de ajuns numai Slanic Moldova ,ar trebui exploatata la maxim Salina de la tg Ocna .In vara asta am fost la Ocnele Mari si salina era plina de turisti dar si mai mica decat salina noastra. Avem Palatul Ghica pe care l-am retrocedat in loc sa-l reparam si sa-l transformam intr-o adevarata capodopera turistica.
    Nu stim sa vindem povestea orasului Bacau .O piatra o poveste asa fac toti in lumea asta . Nu avem inventam una ,ceva nou care sa nu mai aiba nimeni si sa vindem . Nu a fost interes ca nu le-a venit politicienilor numic la punga.

  3. Nu e nimic de vizitat,nu exista nici un obiectiv turistic care sa atraga turisti,asa ca nu va mirati ca acestia nu vin la Bacau.Ce vina are primarul ca noi nu avem obiective istorice? Stramosii nostri in loc sa construiasca castele,cetati,drumuri,catedrale,beau pana cadeau sub mese si se certau pentru putere,ca si in zilele noastre ,de altfel…….

  4. ar fi si ilogic sa nu fie asa . Enumera si motivele pentru care ORASUL Bacau ( nu spun judetul Bacau) ar deveni interesant pentru turism ,altul decit cel sexual si medical..

LĂSAȚI UN MESAJ