La zece ani dupa procesul unei asa-numite “bande din Bacau”, ultimul membru al acestei grupari celebre la vremea respectiva pentru jafurile comise in Germania a fost predat autoritatilor si va fi judecat.

De la finele anilor ’90 si pana prin 2002, un grup de infractori cunoscuti sub numele de “Banda din Bacau” a bagat spaima in nemti. Romanii jefuiau banci, oficii postale si furau masini.

Trei din gasca au fost arestati in 2002 la Baden-Württemberg. Un al patrulea membru al bandei a fost predat de autoritatile maghiare. Cei patru infractori au fost judecati intr-un proces in care s-au luat masuri de siguranta exceptionale, in 2003, la Tribunalul Districtual din Coburg. Toti au primit pedepse cu inchisoarea intre sase si 13 ani.

Al cincilea suspect, despre care exista indicii ca ar fi implicat intr-un jaf armat la o banca nu a fost capturat. A fost emis un mandat european de arestare pe numele sau, insa justitia romana a ezitat sa-l extradeze in 2009 si 2011. Acum s-a aflat ca extradarea celui de-al cincilea suspect a fost aprobata.

Potrivit politistilor germani citati de publicatia infranken.de, bacauanul a ajuns deja la Coburg si asteapta procesul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ