În perioada 19-23 august 2013 ,,Clubul de vacanță,, organizat de Asociația Lumina în fiecare vară își deschide porțile pentru beneficiari și voluntari.

Devenit tradiție, ,,Clubul de vacanță,, este organizat pentru al treilea an consecutiv, în luna august de către Asociația Lumina la Hospice Casa Albert în Luncani, Bacău.
În săptămâna 19-23 august copiii și tinerii beneficiari ai Centrului de zi ,,Albert,, al Asociației Lumina vor fi întâmpinați de voluntari englezi și români. În fiecare zi, 19 copii și tineri vor participa la activități recreative: jocuri în aer liber, terapie în grădina senzorială și hidroterapie.

Pentru că este vacanță am hotărât să organizăm un club de vacanță la Hospice Casa Albert. Să renunțăm la a învăța și să ne jucăm! Ca în fiecare an , și anul acesta ni s-au alăturat voluntari din Marea Britanie dar și voluntari români. Voluntarii români sunt elevi în liceele din Bacău și ne ajută să înlăturăm barierele de comunicare dintre voluntarii englezi și beneficiari.Pe lângă jocurile în aer liber, copiii și tinerii vor beneficia de terapie în grădina senzorială și dacă vremea ne va permite, de hidroterapie în piscina special amenajată.Ca noutate, este primul an când un grup de 6 voluntari din Marea Britanie poposește la noi întreaga vară și ia lecții de limba română. Celelalte grupuri de voluntari stau, pe rând, câte o săptămână,, Mihaela Dumitrache, Director Executiv Hospice Casa Albert

PUBLICITATE

Asociaţia Lumina a fost înfiinţată în 1999 de către Fundaţia Cry in the Dark din Marea Britanie şi oferă îngrijiri paliative copiilor şi tinerilor adulţi diagnosticaţi cu o boală incurabilă.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ