Al treilea termen si o noua amânare in dosarul privind repartizarea unui apartament din fondul locativ al primariei, in care sunt cercetati primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, si doi fosti angajati din Primaria Bacau – Gheorghe Muntianu, fostul sef al Serviciului administrare fond locativ si îndrumare asociatii de proprietari, si Gavril Pircu, fostul director executiv al Directiei Patrimoniu.

Marti ar fi trebuit ca inculpatii sa fie audiati, dar avocatul Antoniu Obancia (Baroul Bucuresti), aparatorul primarului, a invocat doua exceptii, printre care si faptul ca infractiunea pentru care este cercetat Stavarache – tentativa la abuz in serviciu – nu este pedepsita de lege. Cei trei au fost trimisi in judecata in aprilie 2014, in stare de libertate.

Procurorii spun ca, in perioada 2006-2009, lui Gheorghe Muntianu i-ar fi fost repartizata nelegal o locuinta din fondul locativ de stat în vederea închirierii si, ulterior, a cumpararii acesteia, la un pret derizoriu.

PUBLICITATE

Formalitatile de vânzare-cumparare au fost insa oprite ca urmare a demararii cercetarilor, sustin anchetatorii, iar Primaria Bacau a reziliat contractul de inchiriere. Urmatorul termen va fi la inceputul lunii decembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ