Asa cum ne-a obisnuit de-o vreme incoace, deputatul Cosmin Necula, presedintele municipalei PSD, s-a intâlnit cu ziaristii pentru a dezbate problemele arzatoare ale comunitatii bacauane.

Liderul social-democratilor a abordat, vineri, trei teme: legitimitatea si oportunitatea proiectului “Locuinte pentru medici”, ca replica la comunicatul de presa al Primariei Bacau, apoi investitia care ar trebui sa transforme strada Milcov intr-un bulevard modern si, in fine, blocul care va rasari pe Aleea Parcului.

Cosmin Necula afirma ca investitia de pe str. Milcov nu va fi finalizata la timp, ca municipiul Bacau va pierde 6 milioane de euro din fonduri UE si, contrar afirmatiilor primarului Romeo Stavarache, nu juristii sunt vinovati de nereguli: “Nu juristii au sarcina sa verifice stadiul lucrarilor, sa vada ce tevi se afla in pamânt, daca au calitatea prevazuta in contract sau nu, daca pavelele erau sau nu erau placi de granit!

PUBLICITATE

Acolo nu sunt o serie de probleme, sunt probleme catastrofale!” Necula afirma ca e imposibil ca pâna la sfârsitul anului 2015 sa fie finalizate expertizarea si licitatia. Mai mult, exista riscul ca si pe str. Stefan cel Mare sa se intâmple la fel. Cu privire la blocul care va rasari pe Aleea Parcului, deputatul PSD someaza Primaria Bacau, Consiliul Local (CL) si Agentia pentru Protectia Mediului sa respecte legea, iar terenul respectiv “sa ramâna in stadiul de spatiu verde”.

Spital neterminat, locuinte goale!

Celalalt subiect al conferintei de presa a fost proiectul “Locuinte pentru medici”, propus de alesii PSD in CL Bacau. Acestia solicita ca si medicilor din alte unitati spitalicesti din Bacau (Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul TBC) sa le fie repartizate locuinte in blocul cu 45 de apartamente de pe str. Fagaras, destinat medicilor Spitalului Municipal.

Argumentele sunt simple: 1. Exista un bloc care sta gol de trei ani, asteptându-i pe locatarii care nu vor aparea prea curând din cauza ca Spitalul Municipal nu e gata. 2. Exista posibile cazuri, doar unul cert deocamdata, de medici ai SJU care nu au locuinta proprie.

Intr-un comunicat al Primariei Bacau se arata ca nu ar fi legal sa se schimbe destinatia blocului, prin alocarea de locuinte si specialistilor din SJU. Cosmin Necula sustine ca “CL Bacau e singurul in masura sa decida asta” si ca 50 la suta dintre pacientii tratati de medicii SJU au domiciliul in municipiul Bacau. Ce anume e ilegal?

Ironic, Necula arata ca, “pe logica lui Romeo Stavarache, cetatenii municipiului Bacau ar trebui sa se trateze exclusiv la Spitalul Municipal, pe care el, impreuna cu Ilie Birzu, deja l-a dat in folosinta”, desi imobilul nu a fost finalizat.

Deputatul PSD e sigur ca Spitalul Municipal nu va fi dat in folosinta in 2015, nici macar in 2016, timp in care blocul va ramâne nelocuit si se va degrada. “Daca la urmatoarea sedinta ordinara proiectul nu va fi dezbatut sau nu va fi aprobat, consilierii PSD isi vor da demisia”, a insistat presedintele organizatiei municipale.

Convins ca liberalii din CL Bacau sunt de acord cu proiectul “Locuinte pentru medici”, Cosmin Necula ii someaza sa renunte la obedienta fata de liderul lor si, gândindu-se la binele cetatenilor, sa voteze favorabil. Oricum s-ar sfârsi, social-democratii vor iesi bine din aceasta disputa: daca proiectul trece, “bravo PSD!”, iata, niste medici au obtinut locuinta si ramân in Bacau, sa-i trateze pe bacauani, daca nu trece, iar alesii PSD demisioneaza, in campania din 2016 vor putea spune “Noi am fost buni, ei au fost rai” si, mai ales, “Ei au avut majoritate”, “Ei au condus Bacaul, ei sunt vinovati, nu noi!”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. BRAVA DOMNULE NICULA ESTI PE FELIE CU BACAUANII…SI NOI VREM RASPUNSURILE LA ACESTE INTREBARIII CA SI DIN BANII BACAUANILOR SE FAC ASEMENEA LUCRARI…MAI ALES CU GRESIA DE DOI BANI DE PE MILCOV CARE NU A TINUT NICI MACAR 4 LUNI DE IARNA CA S A SPART S AU S A DESPRINS MAJORITATEA…IAR LA CASA DE OASPETI UNDE NU ESTE CIRCULATIE S A PUS DALE GROASE..ASA TREBUIA SA PUNA SI PE MILCOV DAR PROBABIL S A VRUT MAI IEFTINA SA LE RAMANA SI LOR CEVA BANI MAI MULTI…BATAIE DE JOC…SA SE SCOATA SI SA SE PUNA DALE CA LA LIDL.IAR GRESIA SA FIE IMPUTATA CELOR CARE AU CUMPARATO SI AU PUS ASA PORCARIE

LĂSAȚI UN MESAJ