22 mai 2024
EvenimentAvarie pe conducta de aducțiune. Bacăul rămâne fără apă

Avarie pe conducta de aducțiune. Bacăul rămâne fără apă

În data de 09.09.2023, în jurul orei 02:00 dimineața, a fost identificată o avarie majoră pe conducta de transport a apei brute care leagă Valea Uzului de Bacău, în zona localității Podis, pe tronsonul vechi – Stejarul – Bacău. Această avarie a condus la perturbări semnificative în furnizarea apei potabile în Municipiul Bacău.

Pe durata efectuării lucrărilor de reparație, furnizarea apei potabile pentru locuitorii din Bacău se va desfășura conform unui program special. Astfel, apa va fi disponibilă în intervalul orar 06:00 – 10:00 dimineața și 17:00 – 20:00 seara, în funcție de nivelul stocurilor acumulate și de consumul înregistrat în aceste perioade.

Se estimează că durata până la reluarea furnizării apei la parametrii normali de debit și presiune va fi de aproximativ 90 de ore. Această estimare se bazează pe următoarele etape:Golirea aducțiunii de apă se estimează că va dura aproximativ 12 ore.
Intervenția pentru remedierea avariei este programată să dureze aproximativ 48 de ore.
Timpul necesar pentru încărcarea (umplerea) aducțiunii la parametrii nominali este estimat la 30 de ore.
Echipele operatorului depun toate eforturile pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil. Durata estimată de 90 de ore pentru intervenție este în prezent limita maximă, cu mențiunea că nu apar alte evenimente neprevăzute.

Toți utilizatorii sunt rugați să folosească apa cu responsabilitate, limitându-se la scopuri igienico-sanitare pe perioada acestei avarii.

Operatorul se scuză pentru disconfortul creat și se angajează să țină utilizatorii la curent cu orice informații actualizate privind evoluția lucrărilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri