Bacauanii sunt aprovizionati cu apa nepotabila pentru toalete. De joi se va imparti si apa potabila

Miercuri, bacauanii au fost in rând cu lumea civilizata doar timp de câteva ore, cât a curs apa la robinete. Adica pâna in jur de orele prânzului când a venit anuntul bomba: s-a produs o noua avarie la conducta de apa, când tocmai spuneam ca s-a remediat cea de luni noapte, de la Barati.

Practic, la reumplere, controlata spun autoritatile, a retelei de 20 de kilometri cu apa, segmentul unde aceasta a fost subreda a cedat. De aceasta data s-a intâmplat la Stejaru, comuna Scorteni, dar, putea fi in oricare punct al traseului care n-a fost prins la reabilitare, in acelasi timp cu prima investitie majora pe apa, finalizata in 2010, executata cu fonduri europene.

„De aceasta data, n-a plesnit un manson, ci teava cu totul, armatura conductei este pe câmp. Este un tronson serios de retea care trebuie inlocuit. Avaria este foarte serioasa si estimez ca trei zile nu vom avea apa”, a anuntat inca de ieri, de cum a ajuns la Stejaru, primarul Bacaului Cosmin Necula.

Apa destinata Bacaului s-a risipit pe camp
Apa destinata Bacaului s-a risipit pe camp
PUBLICITATE

Cei care au mai avut timp si erau acasa au reusit sa-si faca rezerve de apa cu cea a mai ramas pe retea de dimineata. Cei care n-au reusit, aplica reteta de marti: coada la pompe, la rezerva de apa a primariei, fuga la supermarket dupa toata apa plata de la raft.
Muncitorii de la Compania de Apa (CRAB) s-au apucat de lucrat, in timp ce pe internet nervii s-au incordat, iar oamenii au inceput sa-si exprime nemultumirea cu privire la aceasta situatie.

„Câta incompetenta. Eu nu am apa de 36 de ore!”, spunea un cititor pe site-ul nostru, www.desteptarea.ro. „Defectiunile la reteaua de apa sunt mai dese decât ploile”, a comentat altcineva.

Tubul de azbociment care a cedat are o lungime de sase metri. „Acesta va fi inlocuit cu un tub de otel. Lucrarea va dura, estimez eu, pâna joi dimineata, urmând ca apoi sa trecem la umplerea instalatiei si sa ne rugam sa nu mai cedeze in alt punct”, a declarat directorul CRAB, Razvan Gaina.

Pe de alta parte, s-a adus in discutie, din nou, rezerva de apa. „Proiectul exista din 2007, dar nimanui nu i-a pasat sa il realizeze. Va spun ca voi lua masuri urgent si chiar anumite capete vor cadea”, a mai spus primarul, fara sa rosteasca numele directorului CRAB, Razvan Gaina.
„Cred ca acum se va face, pentru ca exista o intentie mai mare decât a fost pâna in prezent”, a spus directorul companiei. Dar, si aceasta presupune anumiti pasi. Reactualizarea proiectului, eventual o licitatie si abia apoi executia. Adica timp, cu sabia deasupra capului, cu alte cuvinte posibilitatea unei noi avarii oricând.

O investitie … fara coada

In anul 2010, primaria a finalizat proiectul de imbunatatire a sistemului de alimentare cu apa, colectare si tratare a apelor uzate din municipiu, in valoare de 52 de milioane de euro, din care 39 nerambursabile. Prin acest proiect s-a realizat conducta de la barajul de la Valea Uzului pâna la Stejaru, integral din fonta, in lungime de 43 de kilometri si statia de tratare a apei de la Barati. Restul de 19 kilometri de conducta de azbociment de la Stejaru la Barati n-au mai fost inlocuiti.

Motivele au fost de ordin financiar, dar cert este si ca in ultimii sase ani continuare investitiei n-a fost o prioritate. In loc sa dea bani pentru sistemul de termoficare aflat in colaps, Primaria Bacau putea investi 12-14 milioane de euro in reabilitarea conductei de apa.

„Nu se poate spune ca nu era necesara statia de tratare, dar nici schimbarea retelei n-a fost o prioritate pâna acum. Nu vreau sa comentez de ce”, a mai precizat Gaina.

Cel putin doua avarii majore, pe an – regula in Bacau

Si in 2015 bacauanii au trecut prin acelasi tip de experienta. Mai intâi la inceputul lunii ianuarie, când un segment al magistralei a cedat la imbinari, in zona Darmanesti.

Culmea, era vorba despre conducta noua, montata cu fonduri europene care a cedat pentru prima data in patru ani. Orasul a ramas fara apa trei zile. „Este o conducta pe care o vor avea stra-stranepotii nostri”, a comentat ieri directorul CRAB, mentionând totusi ca astfel de incidente sunt posibile, dar nu o spartura in teava, de aceasta dimensiune.

Urmatoarea avarie majora a avut loc in luna mai. Conducta a cedat in zona Valea Budului, iar reparatiile au durat, din nou, trei zile. Oamenii au avut apa cu program.

Iar aici vorbim doar de avariile majore, nepunând la socoteala alte intreruperi de scurta durata.

Intre timp, din 2010 incoace apa si canalizarea s-au scumpit aproape in fiecare an. Singura scadere a tarifului a fost la inceputul acestui an, datorita scaderii TVA la 9 la suta.

Avaria a aparut la scurt timp dupa ce Razvan Gaina daduse cont in fata Consiliului Local despre avaria care, credeam, abia se rezolvase.

Interpelarea a apartinut independentului Cristian Ghinghes, care a dorit sa stie de ce se intâmpla aceste avarii, nu inainte de a mentiona ca salariul mediu la CRAB este de 3.000 de lei, potrivit unui raport al institutiei.

„Un inel de cauciuc a cedat, dar practic, populatia n-a avut apa o zi”, a vrut sa precizeze directorul Razvan Gaina, desi bacauanii n-au avut apa de la ora 23, 15 august, pâna in jurul orei 6-7, 17 august.

Apoi, a dat vina pe teava veche de 20 de ani care ar urma sa fie inlocuita nu prea curând, in 2018.

„Atunci, de ce nu avem rezerva de apa?”, a replicat Cristian Ghinghes. „Rezerva de apa nu ar acoperi in totalitate necesarul, poate doar livrarea cu program. Dar, aici este o problema. Daca am duce din fronturile de captare de la Gheraiesti si Margineni in statia de la Barati am avea probleme cu turbiditatea. Am da oamenilor apa murdara, care practic se pierde, nu se poate folosi. Dar, totusi, exista un proiect de realizare a rezervei, ar costa circa 2 milioane de lei”, a declarat Gaina.

Apoi, directorul a fost amenintat cu demiterea. „Consiliul Local poate cere demiterea dumneavoastra oricând, fiind actionar majoritar al companiei”, i-a reamintit Ghinghes.

„Plec singur daca este ceva ce mi se poate imputa mie, dar eu sunt un simplu angajat, mi-am facut datoria, am atras atentia actionarului majoritar ca trebuie sa faca anumite investitii. Am adrese in acest sens”, a replicat scurt Gaina.

Primarul Cosmin Necula n-a vorbit despre demitere, dar a spus ca vede normal ca investitiile care vizeaza reteaua de apa sa fie gestionate de CRAB, nu sa fie toata puterea concentrata in mâna primarului, iar aceasta va fi modalitatea de lucru in viitorul apropiat in ceea ce priveste institutiile subordonate cu personalitate juridica.

Imediat dupa interpelare, Gaina a cerut permisiunea de a pleca. La nici o ora de la acest eveniment, primarul a anuntat ca trebuie sa paraseasca sedinta pentru ca a aparut o noua avarie, de aceasta data, majora!

Primaria pune la dispozitie apa potabila in urmatoarele locatii:
Parcul Nord, Directia de Asistenta Sociala de pe strada Stefan cel Mare, Biserica Ortodoxa „Sf. Neculai”, Parcul Catedralei, Teatrul „Bacovia”, Primaria Bacau, Casa de Asigurari de Sanatate, Biserica „Sf. Dumitru”, sediul Primariei II (din Piata Centrala).

Decizia a fost luata in Consiliul Local intrunit de urgenta aseara. Suma alocata: 50.000 de lei.

Totodata, Primaria distribuie populatiei si apa nepotabila, in mai multe puncte din intreg orasul: str. Mioritei (Liceul PTTR), str. Razboieni (Starea Civila), str. Garii (Gara), str. Aeroportului / str. Republicii, complex Aviatori, Narcisa / Potcoava, Piata Sud, str. Cornisa Bistritei / str. P. I. Andreescu, str. Stadionului / Str. Miron Costin, Bulevardul Alexandru Cel Bun (Adriatica), Biserica ”Sfântul Nicolae”, str. Neagoe Voda / str. Martir Horia, str. Banca Nationala / str. Mioritei, str. Aprodu Purice.

Restrictionari de apa la Spitalul Judetean

„Pâna acum nu am avut probleme. Avem rezerve de apa pentru doua zile fara a afecta nicio sectie, deci pentru un consum normal. Prima avarie nu ne-a afectat. Insa daca vorbim de trei zile fara apa in reteaua publica, asta ma determina sa iau deja masuri. Asa ca, pe timp de noapte, vom restrictiona consumul de apa peste tot. Speram insa sa nu avem probleme si sa se rezolve avaria.”
Adrian Popa, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau

„Este un calvar! A fost avarie o zi, marti, am ramas fara apa, am reprogramat toti clientii. I-am rechemat ieri pe toti, ca sa ma trezesc iar ca nu este apa. Nu se poate asa ceva! Este inadmisibil. O sa dam faliment din cauza acestor avarii, acum, in plin sezon”, ne-a declarat revoltat Vlad – Costin Gradinaru, administratorul unui salon de infrumusetare din zona centrala a Bacaului.

.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

37 COMENTARII

  • Bineînțeles! Normal că iesă comisionul când faci numa juma din treabă și restu iei tu…iar lu Găină cu adresele lui făcute…nu i așa că tocmai o apărut? Parcă îmi și imaginezi cum ai informat tu despre probleme iar restu pur și simplu te-o ignorat…Bănuțu o fost bun între timp nu?

 1. “Tubul de azbociment care a cedat are o lungime de sase metri. „Acesta va fi inlocuit cu un tub de otel. Lucrarea va dura, estimez eu, pâna joi dimineata, urmând ca apoi sa trecem la umplerea instalatiei si sa ne rugam sa nu mai cedeze in alt punct”,

  Ce mi-a atras atentia e, “sa ne rugam sa nu mai cedeze in alt punct”, deci eu cand vine apa trebuie sa fac colectie de sticle cu apa in casa pentru orice eventualitate ca doamne iarta-ma s-ar putea sa raman fara apa din nou,,,
  dar intre timp astept si ma uit la robinet

 2. NU VOM REZOLVA NIMICA STAND IN CASA …..IESITI CU TOTII IN FATA PREFECTURII SI A PRIMARIEI CU FURCI SI PARII CA LA RASCOALA DE LA 1907…..ALTFEL ASA CEVA SE VA MAI INTAMPLA SI DIN PACATE VA FI DIN CE IN CE MAI DES…..

 3. Tare asta de tot d-le director Gaina – „Plec singur daca este ceva ce mi se poate imputa mie, dar eu sunt un simplu angajat, mi-am facut datoria, am atras atentia actionarului majoritar ca trebuie sa faca anumite investitii. Am adrese in acest sens”.
  Cu tot respectul, nu veti pleca niciodata singur d-le director Gaina si nici nu veti fi demis (deh, nu ajungi director la vre-o regie fara proptele politice serioase). Veti continua sa va acoperiti de hartii pentru a avea ce pune pe masa atunci cand apar probleme. Eu am facut, am trimis adrese, m-am zbatut.
  Tare as dori sa va vad director intr-o societate privata. Oare si atunci veti pune pe masa in fata clientilor, hartii ca ati facut adrese, ca ati semnalat problemele dar ca nimeni nu s-a ocupat de rezolvarea lor? In secunda doi, ati fi invitat sa parasiti incaperea si sa va cautati alt job pe motiv de incompetenta.
  D-le director Gaina, va readuc aminte care este menirea principala a unui director – administrarea societatii si coordonarea echipei astfel incat totul sa mearga uns si clientii sa nu aiba ce reprosa. Basca planurile de strategie pe termen mediu si lung care sa permita cresterea eficientei economice a companiei pe care o conduceti.
  Hartii, chiar si un adolescent poate sa le faca, chiar si cu un simplu copy-paste de pe internet.

 4. ..ce ar fi daca pe langa constatari e genul “a plesnit !” si-ar pune la treba mintea unor specialisti adevarati care sa determine si DE CE A PLESNIT !?

  Chestia aparuta deunazi cu “garnitura care a crapat” ca asa a vrut ea este praf in ochi…mai intodeauna garniturile cedeaza daca nu au fost asezate cum trebuie ! Trebuie sa intelegeti ca un sistem costisitor de conducte nu are garnituri care cedeaza cand vor ele…

  Din poze cel putin, se pare ca avaria noua este intr-o zona de teren aproape orizontal, unde conducta nu ar fi supusa la eforturi deosebite ale mediului, decat daca NU A FOST MONTATA CORESPUNZATOR !#

  Si uite asa ajungem la cei care au facut lucrarea , care la randul lor au fost o firma aleasa pe criterii de spaga, nepotisme, etc. Coruptie cu bataie lunga…deci ne putem astepta xcand sa apara o noua defectiune, cu motive care mai de care mai hilare…ca pamantul lucreaza 24/7, ca luna este la apogeu, etc…. asa ca pastrati intotdeuna prin casa niste galeti, ligheane, samd.

 5. “sa ne rugam sa nu mai cedeze in alt punct” – poate trebuie s-o stropim cu agheasma?!
  aceasta declaratie arata ca autoritatile sunt complet depasite de situatie, ba unii mai fac si comentarii cinice si lipsite de responsabilitate – ce s-ar inampla daca ar izbucni o epidemie? noul primar nu are nicio vina, dar trebuie luate urgent masuri prioritar pentru aceste investitii care trebuie sa asigure apa potabila in municipiul Bacau. Mai taiati din pomenile de la Thermoenergy si rezolvati prioritar problema cu apa.

 6. RUSINE MARE DE TOT ! HALAL PRIMAR ,IAR ASA ZISUL DIR GAINA NU STIM DE CE MAI STA LA CONDUCEREA INSTITUTIEI.LIPSA TOTALA DE COMPETENTA ASA SE FAC LUCRARILE LA NOI .

 7. Ar trebui să ne scutuți o lună de plată, pentru mizeriile pe care le faceți, unde s-a mai pomenit să nu ai apă un timp atât de îndelungat

 8. O MARE NESIMTIRE …DE 20 SI CEVA DE ANI URLA CA TREBUIE MEREU APA SCUMPITA DE AM AJUNS SA AVEM CEA MAI SCUMPA APA MIZERABILA DIN TARA ASTA….INVESTITII IN RETEA NU SE FAC PT. CA DOMNII MANAGERI TREBUIE SA ISI IA MIILE DE EURO SALARII DOAR PENTRU CA SE NUMESTE MANAGER….IN REST SUNT PROSTI GRAMADA DAR CU POLITICUL IN FRUNTE….CU BANII FURATI DE LA NOI SE PUTEA FACE O MAGISTRALA DE REZERVA PENTRU ASTFEL DE CAZURI…DAR CINE SA STIE SA FACA ASA CEVA???? domnii directori cu facultati facute pe genunchi si la 50 de ani?????DA DOAMNE FERESTE SA II DERANJEZI CUMVA!!!!! …..UNDE ESTE PROTECTIA CONSUMATORULUI SA NE APERE DREPTURILE ?????alooooo…E CINEVA ACOLO SAU SUNTETI CU HAIDA IN SUS LA MARE IN CONCEDIII ?????….ar trebui pe luna august sa nu le platim nici un leut pentru acest discomfort!!!!!…RUSINE …ups..am uitat…NU AU ASA CEV!!!!!

 9. Domnilor consilieri directorul de la CRAB este un om care nu face nimic concret. Nu a venit cu nici un plan concret in toti aniii de cand sta in functie pt a avea o sursa secundara(back-up). Pierderile de apa sunt enorme in retele. Ca director nu a facut si avansat primariei nici un proiect de investitii pt acestea, esalonat in etape pe cativa ani. Nu are habar ce se intampla si care e situati in CRAB. Va rog sa cereti demisia din functia pe care o ocupa pt ca vine doar cu scuze .

 10. Orice comisie,consiliu,sedinta,si intrunire care are loc in tara,membra UE,Romania,nu are ca scop gasirea de solutii,ci doar de scuze.Cand acest lucru va fi in mintea celor care gospodaresc orase,municipii,si institutii…atunci poate avariile vor fi intrate in nefiinta…..Dar pana atunci….sa dam cu scuze…ca solutiile le au celelalte state mebre UE,iar noi cei din administratie….avem doar ..MEGALEFURI!!!! LUX=APA=2016 UE.ROMANIA

 11. Citez: “Tubul de azbociment care a cedat are o lungime de sase metri”. Materialul asta nu cumva era interzis de cativa ani? Ar trebui inlocuit tot ce inseamna material cu azbest.

 12. NU ESTE POSIBIL SA SE AJUNGA IN HALUL ASTA.OMUL ASTA GAINA ARE UN TUPEU FARA MARGINI.OARE LA CASA AIA MARE A LUI ARE APA? AR TREBUI SA NE SPUNA. SA VA UITATI OAMENI BUNI IN DECLARATIA LUI DE AVERE SI SA VEDETI CAT DE SARAC ESTE CU FAMILIA LUI.
  RUSINE CELOR CARE AR FI TREBUIT SA-L CONTROLEZE PUTIN IN ACESTI ANI.

 13. De rasul curcilor.Manager de companie de apa vine cu texte de baba zglobie:sa ne rugam…sa nu crape in alta parte.Dom’manager,exista varianta sa crape oricand,in orice loc.Adica suntem in fata unei crapaturi perpetue.Du-te mneata si lasa pe altii care se pricep.

 14. Domnule Primar. Schimbați imediat toata conducerea CRAB. Nu așteptați. Este prima măsură care se impune. Nu esti capabil, următorul. Toate cheltuielile pt reparatii sa se facă din bugetul regiei CRAB. Nu a primăriei, nu a bacaoanilor. Iar dumneata domnule Găină, cum poți dă asemenea comunicat?! Sa ne rugăm?! Du te domnule la un psihiatru. Ai probleme grave la mansardă. Sper sa intre DNA-ul peste voi si sa vă scuture putin. Mare ar fi mirarea sa fie totul in regulă la CRAB.

 15. De ce nu-i intrebati pe Stavarache ca l-ati ales cu peste 75% de catre voi si parintii vostri ,Benea de la C.J.,Craiovan fostul director la apa inclusiv pe cei care au receptionat lucrarea noua de ce n-au realizat ultimii 20km de aductiune? Deci cine e vinovat ? Voi care i-ati votat sau ei care v-au furat? O firma capusa care s-a contopit cu fosta Regia de Apa a orasului si anume Apa Serv in care salariatii Apa Serv cu salarii somptuase(triple fata de cei ai regiei) trag din seva fostei regii de apa fara numar ,unde au un sediu somptuos linga pasapoarte separat de cei de la fosta regie a orasului si care cei de la fosta asa zisa Apa Serv nu au nici o treaba iar costurile si intretinerea instalatiilor acestora precum si a comunelor le suportam noi Bacaoanii sub pretextul ca au comunele invecinate care nu aduc decat pierderi .De ce trebuie orasul sa suporte pierderile comunelor limitrofe si sa nu putem sa ne facem investitii ?Pentru aceste lucruri nu se pot realiza investitii in orasul nostru in materie de apa si ar fi imediat necesar ca prima masura despartirea celor de la Apa Serv de fosta Regie de Apa care este a orasului Bacau.O zi buna!

 16. Pe parlamentarii si senatorii de Bacau ii doare undeva (macar in partea dorsala) ca votantii nu au pic de apa (in plina vara), ca serviciile (inclusiv furnizarea apei) sunt vai de mama lor de ani si ani, ca “sefii” sunt absolut incompetenti (numiti politic), ca surse alternative de apa nu exista, ca orasul arata ca dupa o invazie tatara (centrul e precum un desert, cu vegetatia taiata si doar cativa arbusti vlaguiti gem sub razele soarelui).
  Doreati acum cativa ani Bacaul drept capitala regionala. Probabil “capitala a furatului” (deh, urbea care a dat umanitatii nume mari in bransa: Hrebenciuc, Iacubov, Stavarache, Sechelariu si multi, prea multi altii). Iasul ? Da ala e oras OK (bacauanii se duc sa se trateze serios si sa invete serios acolo, are vegetatie, oamenii stiu sa protesteze cand apare golanimea politica “la interval”, conducta de apa de la Timisesti (mai lunga si mai veche decat cea a Bacaului) nu crapa, fosta capitala a unui principat, si multe altele……….).
  Bacaul ? Un oras devalizat de derbedei si impostori !!!

 17. Bacaul a fost timp de 12 ani la mana unui ‘vizionar’ care a fost preocupat doar de proiecte faraonice, fara nicio legatura cu prioritatile bacauanilor.Pe primele locuri trebuia sa fie reabilitarea termica a blocurilor si inlocuirea tevilor de apa.

  Consiliul Local a fost pres in fata lui toti anii dar i-au sarit la beregata abia cand l-a insfacat DNA-ul.Asa ca nu-l mai amestecati pe Necula in toata treaba asta ci mergeti sa huiuduiti in fata la fostul primar si la fosta majoritate de dreapta…

  • Fratiilor,ce mai asteptam,jos cu PSD jos primarul toti pesedistii pusi la zid.Sa iesim in strada tot Bacaul,acum este un culoar perfect sa schimbam cei 27 de ani.

 18. Conform declaratiei de avere a domnului Gaina acesta a avut un salariu anual net in anul 2015 de 127.289 lei (peste 10.000 lei pe luna ). In anul 2016 a beneficiat de o crestere semnificativa pentru rezultate deosebite.
  Consiliul de administratie al CRAB in anul 2016 e format din urmatorii :Danciu Petru-Marius -MEMBRU CA (platit cu 19.464 lei si vicepresedinte PNL Bacau), Palea Valentin -membru CA (platit cu 19.464 lei si vicepresedinte PSD Bacau), Lupu Gabriel-Stanica- preedinte CA (platit cu 20.451 lei si membru BPJ- PNL Bacau), Turcu Ovidiu-Leonard -membru CA (platit cu 12.800 lei si decan al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Univeritatii Vasile Alecsandri Bacau cu salariu net in 2015 de 150.000 lei, administrator unic si detinator a 50 % din actiunile IATSA SA Bacau).
  Ce fac acesti oameni ? , Numele la majoritatea se leaga de probleme cu justitia si activitatea politica .Cum pot administra o companie de apa care furnizeaza o utilitate fundamentala pentru peste 300.000 de oameni ? Cum pot unii sa fie responsabili de destinele unei entitati publice de interes local cand nu au pregatire inginereasca si mai sunt si decani, profesori, auditori, administratori, membrii in consilii de administratie in acelasi tip ?
  Oare care e cauza problemelor in alimentarea cu apa a bacaoanilor?

 19. EU ma duc sa-l huidui si pe Necula daca in 2 luni nu vine cu o solutie.

  Acum se spala pe maini(sic!) spunand ca” vede normal ca investitiile care vizeaza reteaua de apa sa fie gestionate de CRAB, nu sa fie toata puterea concentrata in mâna primarului”.

  Sa-i dea termen lui Gaina sa vina macar cu un plan si daca nu-l respecta sa-l demita . Sau daca vine, si primaria ca actionar principal, taraganeaza iar investitiile, sa plece Necula.
  Ce dracu, ca prea se intalneste hotul cu prostul in fiecare zi.

 20. Care este rostul fronturilor de captare gheraiesti si margineni ?…. Acela de a asigura o rezerva de apa in caz de accidente , sa dea apa , chiar daca este cu turbiditate , pentru toalete si uz general , ce handicapati au ajuns la primarie ?

  • Aceste puturi au furnizat ani buni inainte de aductiunea de Poiana Uzului apa in Bacau. Dupa darea in functiune au fost abandonate. Nu este vorba decat de o mica dar nesemnificativa turbiditate ce poate fi evitata tot la nivel de statie Gheraiesti prin manevre si descarcare pana la stabilizare. Directorul Gaina doar dezinformeaza primarul ca nu cunoaste tehnic problema si poulatia pt a avea scuze. Singurul impediment dar minor nu este ca au o crestere usoara in fier fata de standarde dar fara a afecta utilizarea ei.

 21. Ne-au mintit 27 de ani,ne-au furat si distrus tara,sa iesim in strada fratiilor,jos PSD,jos cu primarul PSD si toti ai lor,orice culoare politica de 27 de ani,sa dispara din tara noastra. Asa se fura bani pt.alegerile parlamentare,sa-i dam jos acum oriniciodata.

LĂSAȚI UN MESAJ