Curtea de Apel Iasi a judecat, zilele trecute, un nou termen in dosarul in care este cercetat Vasile Botomei, pentru inselaciune, avocatura clandestina si fals in inscrisuri, alaturi de judecatorul Vasile Sorin Curpan, acuzat de complicitate.

Instanta i-a audiat pe parintii tinerei care a facut plângere impotriva celor doi, acuzând ca a fost inselata.

„Parintii Andreei au povestit in instanta cum a venit judecatorul Curpan la ei acasa si le-a promis ca le va face fata avocat, ca ii da dosare si o ajuta in activitate. Au confirmat ca au schimbat 1.000 de euro pentru a plati fetei taxa de examen pentru a intra in «Baroul» lui Botomei. Oamenii au luat in serios functia si statutul judecatorului si au avut incredere in el. Le-a creat aceasta convingere ca un judecator nu are cum sa minta. Parintii Andreei au povestit si cum judecatorul isi facuse un obicei sa vina neinvitat acasa la ei, cum i-au dat de mâncare si bani ca imprumut.”
Marius Bogdan, avocatul tinerei inselate

La un termen anterior, a dat declaratii in instanta si sotul Andreei. El a sustinut ca judecatorul Sorin Curpan, pe care Andreea l-a cunoscut pe Facebook, i-a propus sa dea examen la „Baroul” lui Botomei, fara sa-i spuna insa ca acesta nu functioneaza legal si ca avocatii lui nu sunt primiti in instanta.

Parteneriatul Botomei – Curpan s-a destramat odata cu izbucnirea scandalului

Andreea a facut plângere la Parchet in 2012, când a realizat ca Vasile Botomei si judecatorul Curpan au inselat-o. Ea spune ca, pentru inscrierea in „Baroul” lui Botomei, a trebuit sa plateasca 4.000 de lei, reprezentând taxa de examinare, suma mentionata insa in chitanta drept „donatie”, pentru ca Botomei stia ca nu are voie sa organizeze examen de admitere in profesia de avocat.

Examenul, desfasurat intr-un apartament de bloc, l-a dat cu judecatorul Curpan si cu Botomei. Andreea a povestit procurorilor ca magistratul Curpan i-a dat subiectele, i-a dictat raspunsurile, a corectat lucrarea, i-a dat si nota si a declarat-o admisa. De-abia dupa câteva zile, când s-a dus sa-si ia decizia de pri­mire in Barou si a vazut ca e semnata de Botomei si nu de catre decanul Baroului, asa cum prevede legea, si-a dat seama ca a fost pacalita.

Din afacerea de „racolare de clienti” pentru Botomei, judecatorul Vasile Curpan a câstigat 10 la suta pentru fiecare absolvent de drept adus la exa­minare. Adica 400 de lei, in acest caz. Magistratul a recunoscut la acea vreme ca a primit bani de la Botomei, dar „pe merit” si fara sa incalce legea, sustinând ca Baroul traditional este cel care nu functioneaza legal. Ulterior, dupa ce a fost trimis in judecata, magistratul si-a reconsiderat pozitia si a deschis actiuni in instanta in care ii cere despagubiri lui Botomei, pe care il considera vinovat de tot acest scandal ce a condus la suspendarea lui din functia de magistrat. La termenul urmator de la Curtea de Apel Iasi vor fi audiate alte victime inselate de Botomei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Doctorul in drept Vasile Botomei este singur impotriva tuturor!
  Asa cum a invins Yohanis in lupta impotriva unui Guvern si impotriva celui mai mare partid din Romania, tot asa si Dr.Av. Botomei Vasile va castiga in razboiul pornit impotriva sa de clanurile corupte din avocatura.
  Oamenii destepti au inteles deja ca avocatura este o profesie liberala, eminamente particulara, Baroul este o garantie ca pot practica meseria juridica absolventii de drept cu licenta sau autorii care detin diploma de doctor in drept.
  Este adevara ca am infiintat un nou Barou in judetul Bacau, prin acte autentificate la notar, aprobate prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
  Acest lucru a fost permis atunci cand l-am infintat.
  Desi legea avocaturii a fost vehement contestata la Curtea Constitutionala, aceasta a fost mentinuta in vigoare.
  Dumnezeu a randuit ca dupa atatia ani de dupa Revolutia din 1989 sa fiu ales pentru acest razboi prin care se deschide un nou drum pentru avocatura din Romania.
  Pentru a ajunge sa fiu avocat a fost nevoie mai intai sa termin Facultatea de Drept.
  Ca mine sunt multi cu facultatea de drept, insa unii au preferat ca in barou sa intre prin mita, iar altii care nu au avut posibilitati de mita, lucreaza in alte domenii.
  La fel ca orice absolvent de drept am incercat si eu sa intru in barou imediat dupa ce am terminat facultatea de drept.
  Pentru inscriere in Barou am primit recomandari de la avocatul Gil Ionita si dela avocatul Mihai Cliveti.
  La vremea respectiva avocatul Gil Ionita, om cinstit, Dumnezeu sa-l ierte, mi-a spus:
  ,, Mai Vasile eu nu sunt de acord cu ce vor astia”
  Si nu a fost de acord cu avocatii corupti din barou pana in ultima clipa a vietii lui.
  Dumnezeu sa-l ierte!
  Motivat de coruptia din barou am ales sa infiintez propriu barou.
  Baroul infiintat de avocatul doctor Botomei Vasile este comentat de avocatii care practica coruptia,mita, minciuna si discriminarea intre oamenii cu functii in defavoarea oamenilor simpli.
  ,,Tanara,, despre care scie in ziar ca ar fi fost inselata,are peste 25 de ani,este maritata, a fost absolut sigura ca baroul infintat de vasile Botomei nu este unul si acelas cu Baroul din perioada comunismului,iar obtiunea ei a fost formulata prin cerere scrisa inh care a mentionat ca vrea expres sa se inscrie in Baroul Bacau-UNBR infiintat de avocatul doctor Vasile Botomei.
  Tanara ar fi vrut ca examinatorul ei judecatorul Sorin Vasile Curpan sa-i asigure dosare pe care sa le castige prin coruperea magistratului Curpan,insa cum acesta nu a intrat in jocul ei,l-a reclamat.
  Culmea este cacelalt barou a ramas sa functioneze cu acte de autorizare abrogate,adica incetate de drept prin intrarea invigoare a articolului 82 din Legea 51 / 7 iunie 1995,motiv pentru care este publicat pe http://www.m.finante.ro la sectiunea Informatii fiscaledespre bilanturi,cu denumirea de Baroul Bacau AFJ,aceasta fiind si conditia care mi-a permis sa infiintez un nou Barou Bacau-UNBR,tocmai pe motiv ca ceilalti avocati nu si-au mai perfectat actele de infiintare potivit noii Constitutii a Romaniei,aprobata in 2003,care prevede inart.9 ca asociatiile profesionale functioneaza in baza statutului propriu.
  Intre timpde peste 10 ani de cand am infintat un nou barou in Bacau,concurenta se lupta sa dovedeascaca nu au nevoie de acte de infiintare,lucru care este lamentabil pentru cei care sunt chemati sa aplice legea.
  Rezultatele infiintarii unui nou Barou Bacau in judetul Bacau si a inca unei Uniuni Nationale de Barouri in Romania-UNBR, au constituit tema de cercetare la teza de doctorat in drept a autorului dr.av.Botomei Vasile.
  Expertii in cercetare au apreciat originalitatea tezei,autenticitatea, noutatea si binevenita aplicarea rezultatelor la nivel national, prin aplicarea concurentei in avocatura prin mai multe barouri in judete si mai multe UNBR-uri in tara.
  Avocatura este transparenta prin mai multe barouri in judete pentru ca oamenii sa aiba de unde alege,asemenea ca si juristii sa aiba alternativa unde sa se inscrie.
  Transmit pe aceasta cale cetatenilor cinstiti,sa aiba incredere in profesionalismul si onestitatea avocatului doctor Botomei Vasile.
  Activitatile avocatului doctor Botomei Vasile sunt publicate pe:
  http://www.avocatul-poporului.ro;
  http://www.unbr.info,
  Mobil: 0744191717;
  Email:botomei.vasile@yahoo.com;
  Biroul de avocat are program zilnic intre 8.30-17.30.
  Adresa biroului este in Bacau,str.Oituz,33, este vis-a-vis de Judecatoria Bacau.
  _____________________________________________________________
  ,,Cand Lui Dumnezeu ii place drumul omului,ii netezeste calea sa ! “

LĂSAȚI UN MESAJ