Meteorologii avertizeaza ca vremea se va incalzi in zilele urmatoare si va ajunge spre sfârsitul lunii iulie la temperaturi de 35-36 grade Celsius. La noi, in Moldova, pâna pe 29 iulie vremea se va incalzi treptat, atât valorile termice diurne cât si cele nocturne fiind in crestere, iar in zilele de 29 si 30 iulie termometrul va depasi 33 de grade Celsius.

Din 31 iulie vremea se va racori usor, insa se va mentine calduroasa pâna la sfârsitul intervalului de prognoza, când media regionala a temperaturilor maxime va fi in jur de 30 de grade Celsius. Bolnavii cronici, in general, dar mai ales cei cu afectiuni psihice si cardiace trebuie sa fie foarte atenti in perioada de canicula si, mai ales, când temperaturile inregistreaza schimbari semnificative de la o perioada la alta.

Potrivit medicilor specialisti, persoanele cu afectiuni psihice trebuie sa evite sa iasa afara pe canicula si sa-si ia medicaţia. De asemenea, in intervalul orar 11.00-18.00, când temperaturile sunt foarte ridicate, persoanele cardiace nu trebuie sa iasa in soare.

Daca este inevitabila deplasarea atunci trebuie luate masuri de protectie, respectiv haine de culoare deschisa, ample, palarii sau umbrelute si cât mai mult din suprafata corpului sa fie acoperita. In plus, hidratarea organismului este foarte importanta – cel putin 3 litri de apa pe zi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ