foto Facebook IGPR

– acesta a fost deja scos in trafic sâmbata, pe drumul european 85, echipajul instruit sa-l foloseasca fiind observat in apropiere de Cleja – vizati sunt conducatorii auto care nu respecta limita de viteza si apasa prea tare pedala de acceleratie

Politia Rutiera Bacau a primit un nou aparat radar cu ajutorul caruia sa depisteze si mai usor vitezomanii din trafic si astfel sa previna accidentele rutiere.

Este vorba despre radarul cu laser tip pistol, folosit deja in alte judete. Politia Româna a anuntat astazi printr-un comunicat de presa ca a mai achizitionat inca opt aparate de acest tip, unul fiind repartizat Sectiei de Politie Autostrazi iar „celelalte 7 aparate au fost distribuite catre structurile rutiere din cadrul D.G.P.M.B. si Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Arges, Bacau, Brasov, Suceava, Prahova, Timis, unde se înregistreaza valori mari de trafic, în special la sfârsit de saptamâna sau în perioada sarbatorilor sau reteaua rutiera este caracterizata printr-un trafic intens”, se arata in comunicat.

Noul radar are camera video HD de înalta fidelitate si un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de masurare a vitezei disponibil la acest moment.

Aparatul aduna pe cardul de memorie înregistrari video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca masinii, placuta de înmatriculare si chiar trasaturile faciale ale conducatorului auto.

Politistii de la Rutiera au participat la cursuri pentru a sti cum sa-l foloseasca.