Clubul din Asau (aflat în apropierea primariei acestei comune), gazduieste în zilele de 8 – 10 august prima editie a Târgului expozitional de produse si obiecte traditionale “Valea Muntelui”.

Acest târg aduna expozantii de produse alimentare traditionale cât si mestesugarii si comerciantii de obiecte de artizanat de cele mai diverse categorii. Târgul este organizat de Institutul pentru Dezvoltare si Inovare si promoveaza produsele traditionale si ecologice de pe Valea Muntelui.

Aceasta zona este cunoscuta pentru produsele sale alimentare specifice: brânza în cosciug de brad, brânza de oaie în basica, unt de oaie, cascaval de vaca, pastrama de oaie la saramura, pastrav afumat în cetina de brad, sunca de porc afumata, dulceturi realizate din fructe de padure, produse apicole, pâine de casa si altele. De asemenea, la acest târg se vor afla si obiecte de artizanat, tesaturi traditionale, mic mobilier lucrat manual.

În “tematica” acestui târg un loc aparte au si legumele si fructele procesate, diverse produse de panificatie si bauturi. Acest târg, la care accesul este gratuit, este primul proiect din tara finantat cu fonduri de la Uniunea Europeana si expozantii beneficiaza de o platforma ideala de expunere si comercializare a produselor alimentare si nealimentare, în conditii optime si de siguranta. Deschiderea oficiala a acestui târg are loc astazi joi 8 august, la ora 10.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ