Îsi transformase numele în renume. Asemenea unui șoim, țintea sus, cât mai sus. Găsind în curaj, seriozitate și ambiție principalele arme, arme fără de care nu ai nicio șansă într-un sport cu margini de beton precum kick-boxing-ul.

Ce-i drept, zborul lui Radu Șoimu s-a frânt în mai multe rânduri. De fiecare dată, însă, luptătorul și-a desfăcut din nou aripile. Înălțându-se peste toate cele rele; din sport si din viață. Sau, cel puțin, încercând să o facă.

De ceva timp, aripile îi obosiseră. Poate că obosise și el, pe de-a-ntregul. Nu-i ușor să te ridici mereu și mereu, iar și iar.

PUBLICITATE

„Nu, nu trec prin cea mai bună perioadă. Nici nu mai am cum să lupt”, mărturisea, într-o zi aurie de octombrie, ridicându-și, demonstrativ, brațul care îi fusese fărâmat cu ceva vreme în urmă, într-o dispută Open contra unui adversar mai greu cu câteva zeci de kilograme.

„Îmi e greu, ăsta-i adevărul, dar poate că o să-mi revin”, a încercat Șoimu să zâmbească la finalul unei întrevederi scurte, cu chenar de vinietă. N-a mai avut timp. Duminică seara, într-o clipă neagră ca un blestem, aripile și întreaga-i viață au fost retezate de un tren neobservat. Sau ignorat. Sau Dumnezeu știe cum.

De această dată, Radu Șoimu s-a înălțat spre o lume despre care se spune că este fără de întoarcere, lăsând în urmă amintirea unui om de 37 de ani, modest, muncitor și foarte respectuos, dar și a unui multiplu campion național, care a reprezentat Bacăul și România la numeroase competiții internaționale. „Un luptător cu viața”, cum îl descria vecinul de sală și de cartier, Ion Șarban.

Radu Șoimu va fi înhumat astăzi, la ora 10.00, la Cimitirul Sărata 2. Ne rugăm la Dumnezeu să-i fie țărâna ușoară și la noi înșine să îi păstrăm vie amintirea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

33 COMENTARII

 1. Un caracter, o inimă, un luptător. Unul din vechii sportivi de kick-boxing. Printre primii sub conducerea antrenorului Dan Suhan. Au trecut prin mâna lui mulți copii. Unii au ajuns sportivi alții au abandonat. Soimulet a ramas și a urcat în ring. Un sport cu multa tarie. Un sport unde vii cu banii de acasa pt a continua. Unii l-au apreciat pe Radu alții mai puțin. În amintirea noastră rămâne un exemplu pentru cei tineri, atat pentru cei care au urcat in ring alaturi de el cat și pentru noua generație. Dumnezeu sa te ia lângă el acolo sus. Odihneste-te în pace Raducu.

 2. Cuvinte frumoase pentru un om simplu, modest și drept. Dacă le-ar fi auzit cât timp era în viață…poate îsi rescria finalul povestirii. Poate… . Dumnezeu să te odihnească!

 3. Dumnezeu sa il odihneasca pe Soimulet! Un om incredibil, mereu cu zambetul pe buze chiar daca purta cu el un suflet sfasiat cu ghearele propriilor lui probleme! Un sportiv tehnic si curajos, dedicat total…am fost realmente zguduit cand am aflat ca nu mai este. Noi cei care il cunosteam din sali de sport stim ce valoare avea ca om…din pacate, e tardiv acum sa spunem cu totii asta! Cand se va destepta oare societatea asta, tara asta…sa isi pretuiasca valorile cat inca sunt in viata???? Respect Radule si acum dupa ce ai mers la cele vesnice!

 4. Condoleante familiei…acum o saptamana am vorbit cu el…nici numi vine sa cred…a fost un bun luptator camaradul meu…dumnezeu sal ierte…amen…

 5. Radu…omul, luptatorul, caracterul mereu simplu si plin de omenie. Omul ce niciodata nu a renuntat, chiar daca vremurile uneori l-au pus la pamant. L-am cunoscut in sala ca si coleg, dar si ca om. Din pacate astazi sportul, familia si prietenii au pierdut un mare caracter, un mare OM.
  Odihneste-te in pace campionule !

 6. Sistemul l-a doborat. Frumoase cuvinte despre el. Multumim dulce Romanie. De 25 de ani se sinucid multe familii sau raman doar corpuri umblatoare pana nu mai vad alta solutie decat sa intre in pamant din cauza exploatarii politice.

 7. Dumnezeu sa il ierte si sa il ajute sa isi gasesca pacea si liniste acolo sus…nu te voi uita niciodata om bun care mi-ai daruit papuci tai din picioare pe cand eram un copil sarman la sala letea…sunt un om puternic dar vestea ca ai trecut in nefiinta ma marcat..cu lacrimi in ochi iti spun ramas bun maestre..ne vedem sus acolo ca nimeni nu scapa..oss

 8. Păcat, un băiat la locul lui.
  Privirea lui spunea că a fost un om încercat de viață.
  Multă putere familiei să treacă peste acest accident.

 9. Respect Radule, deși drumurile noastre s-au intersectat o perioadă scurtă , ne-am cunoscut bine ! Mă bucur ca te-am cunoscut, sa-ți fie țărâna ușoară și d-zeu sa te ierte :(, condoleanțe familiei!

  Sper ca prietenii apropiați nu te-au lăsat la greu ….

 10. Dumnezeu sa-l ierte…..totusi nu cred ca e trenul de vina…..din cate stiu sora lui e in america si ar trebui sai ceara o autopsie…..daca il lovea trenul nu mai iera intreg….

 11. Dumnezeu sa-l ierte.

  Nu am uitat nici acum cum ne pregătea in sala de la Letea alături de Maestrul Sorin Vrânceanu, mereu cu zâmbetul pe buze.
  Zbor lin Radule.

LĂSAȚI UN MESAJ