Entuziasm, empatie, bucuria de a fi impreuna. Majorete, muzica, miscare, relaxare. Aceasta a fost atmosfera, sâmbata dimineata, la “Stafeta Solidaritatii”, organizata de Asociatia “Betania” si presedintele Andre Muit, in centrul Bacaului. A fost mai mult decât o stafeta, a fost o sarbatoare a solidaritatii.

Atâta voie buna, atâta nevoie a adultilor de a se copilari in public, fara prejudecati, nu am mai vazut, in Bacau, la un eveniment. E greu sa descrii in cuvinte, pentru absenti, cât de fericiti pareau toti, copii si tineri asistati de “Betania”, oameni de afaceri, politicieni, ONG-isti, ziaristi etc. Aproape o suta de sportivi de weekend, impartiti in echipe de patru, au alergat pentru o cauza, pentru un copil care are nevoie de ajutor.

Intre cei care au raspuns invitatiei lui Andre Muit s-au aflat Catalin Hâncu – Plan Services, Dana Chiriac – Elitemob, Liviu Rusu – Dilivio Impex, Laurentiu Ficau – Fiald Imobiliare, Gianina Coserariu – Avita, Ramona Herciu – Allegro Pizza. Dintre alesi au fost prezenti Radu Ababei, viceprimarul Bacaului, Dragos Luchian, senator, Cosmin Necula, deputat, Ilie Bârzu, Razvan Sendrea si Gabriel Bostan, consilieri.

Cam putini fata de zecile de alesi care au primit, in 2012, votul bacauanilor. Din partea Institutiei Prefectului au alergat Ramona Necula si Carmen Cioltan. Performerul a fost Adrian Indreas, copresedinte “Betania”, care a alergat cât a tinut stafeta, spre invidia altora, care au plecat in mare viteza si cu mare elan, dar s-au intors gâfâind.

Important a fost, insa, ca toti s-au simtit bine, au facut miscare sau au aplaudat miscarea si au simti ca fac parte din aceeasi comunitate. In final, toti participantii au fost declarati câstigatori si au fost rasplatiti cu diplome. “Stafeta Solidaritatii” s-a incheiat cu o fotografie de grup in fata Primariei Bacau si un “La multi ani” din inima pentru “Betania”, care implineste 20 de ani de la infiintare.

“Scopul aceste actiuni este sa promovam solidaritatea , adica sa adunam beneficiari, politicieni, oameni de afaceri si echipa noastra intr-o stafeta, ca sa aratam ca nu exista diferente. Ar fi putut sa fie si mai bine, dar e prima oara când organizam asa ceva si e un eveniment frumos, lejer, exact asa cum ne place noua”
Andre Muit, presedintele Asociatiei “Betania”

[wonderplugin_gallery id=”295″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Care vip urile orasului? Trei cuconete cu pretentii de vip si cativa politicieni pe care nu mai da nimeni doi bani….astea sunt vipurile ? Populist ieftin la Betania.felicitari pentru celelate actiuni…mai bine ii aduceati la bucatarie sa faca voluntariat sau la udat lalele.

  2. daca considerati ca personae gen birzu,ababei , necula, luchian sau tudorita lungu ,sint vipuri pt Bacau atunci ma dezamagiti.acestia sint niste fripturisti care nu au facut nimic pt Bacau si au venit pt capital politic.intr-o imagine editata de dvs l-am vazut pe bacauanul sebi diaconu ,campion olimpic.intradevar sebi este vip bacauan autentic,dar nu mai are loc de lichele si oportinisti.

LĂSAȚI UN MESAJ