26 februarie 2024
CulturăAlbumul de vechi ilustrate „Salutări din Bacău!2018” a fost lansat în centrul...

Albumul de vechi ilustrate „Salutări din Bacău!2018” a fost lansat în centrul orașului

Cunoscutul filatelist, maximafilist și cartofilist băcăuan Ioan Catană și-a lansat, sâmbără, 25 august, cel mai recent album de cartofilie realizat cu imagini din Bacău vechi de mai bine de o sută de ani, „Salutări din Bacău! 2018”.

Evenimentul a fost organizat în Piața Tricolorului și s-a bucurat de prezența unor nume de marcă ale colecționarilor filateliști, maximafiliști și cartofiliști băcăuani, ai unor colegi din Lions Club Sf. Gheorghe, din care face parte și autorul, dar și a unor actuali și foști directori de societăți comerciale și șefi de instituții băcăuane. Au venit, însă, la eveniment și băcăuani obișnuiți, de toate vârstele, pentru care organizatorii au pregătit o atmesferă specifică sărbătorilor speciale, cu muzică populară și chiar cu tentă patriotică, pentru că albumul realizat de Ioan Catană este dedicat și Centenarului Marii Uniri și aniversării a 610 ani de la prima atestare documentară a Bacăului, marcate în acest an.

Platoul evenimentului a fost ornat sărbătorește, iar organizatorii au purtat tricouri cu imaginea primei coperte a albumului de cartofilie. Tot organizatorii au oferit vizitatorilor stegulețe tricolore și flaere cu insemnul Centenarului Marii Uniri, dar și baloane colorate copiilor.Editorul albumului, Ionel Rusei, managerul Editurii Babilon și al tipografiei Docuprint, a prezentat mai multe dintre cărțile editate de el în ultimele luni. A vorbit, însă, și despre modul în care s-a născut album realizat de Ioan Catană, despre ideea și contribuțiile autorului la editarea cărții. „Este o lucrare – a spus Ionel Rusei – pe care și eu o dăruiesc, prin Editura Babilon, băcăuanilor, așa cum a intenționat de la început și autorul ei”. Ionel Rusei a precizat că toți doritorii vor putea achiziționa cartea de la un stand amenjat la parterul Magazinului Luceafărul.

„Sunt iubitor de vechiul, dar și de noul Bacău – a spus autorul albumului. Și ofer familiei mele primul exemplar ieșit de sub teascurile tipografiei, pentru că mă suportă în postura de colecționar de timbre și cartofilie, dar și de autor de albume, de 40 de ani”.

Tot autorul albumului a făcut o surpriză celor prezenți când a interpretat, alături de tânăra cântăreață de muzică populară din Sascut, Roxana Minea, celebra melodie „La Bacău, la Bacău într-o mahala” și câteva refrene din cântece cu iz patriotic.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri