Băcăuanii care au drum zilele acestea la Direcția de Impozite și Taxe Locale Bacău trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru că timpii de așteptare ajung chiar și până la două ore.

dintre funcționarele de la ghișeele DITL a declarat că aglomerația se datorează în mare parte liberelor legale de săptămâna trecută, dar și a numărului mare de băcăuani care muncesc în străinătate și au venit acasă în concediu. Aceștia din urmă au profitat de ocazie și s-au prezentat la Direcția de Impozite și Taxe Locale Bacău pentru a-și achita dările anuale.

Mare le-a fost surpriza să constate că au foarte mult de așteptat în baza bonului de ordine eliberat de la automatul existent în holul instituției. Pentru a proba reclamațiile făcute pe adresa redacției, am recurs la un experiment. Am solicitat un bon de ordine în jurul orei 13.00 și am reușit să ajungem la unul din ghișeele disponibile puțin după ora 15.00. În condițiile în care numărul de ordine afișat pe panourile electronice era 490 la ora indicată, o persoană care a intrat atunci în sediul DITL a ridicat bonul cu numărul 630.

Având în vedere timpul de așteptare prelungit și volumul de muncă, această persoană ar fi putut ajunge la ghișeu cel mai probabil spre sfârșitul programului de lucru, respectiv ora 16.30, doar dacă ar fi renunțat mai multe persoane aflate inițial în așteptare. Băncile din sala ghișeelor erau ocupate până la refuz, persoanele care așteptau în holul instituției făceau față cu greu căldurii, iar câteva zeci de persoane își așteptau rândul afară, căutând răcoarea pe bănci sau la umbra copacilor din zonă.

Sediul DITL Bacău se află pe strada Vasile Alecsandri, nr.63. Persoanele interesate să obțină relații suplimentare pot suna la numărul de telefon 0234.570.910 sau pot accesa adresa de e-mail: taxe-impozite@primariabacau.ro

Programul de lucru afișat pe site-ul primăriei (municipiulbacau.ro/taxe-si-impozite) este luni, marți și joi între orele 8.00 – 16.30, miercuri se lucrează de la ora 08.00 la ora 18.30, iar vineri ghișeele sunt deschise între orele 08.00 – 14.00.PUBLICITATE