Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat în mediul urban şi rural pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

În perioada 18-19 iunie a.c., poliţiştii băcăuani au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din municipiu şi comunele arondate prin prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi reducerea riscului rutier, precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au verificat peste 400 de vehicule şi au legitimat 464 de persoane.

Poliţiştii au aplicat 199 de sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei, dintre care: 10 sancțiuni contravenționale la Legea 61 din 1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, 31 de sancțiuni contravenționale în baza Legii nr.55 din 2020, 157 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, restul fiind pentru alte abateri.
Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Biroului Rutier Bacău au oprit pe strada Calea Moldovei un autovehicul condus de către un tânăr de 23 de ani.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.PUBLICITATE