Ieri, la ora 18:05, Poliția Municipiului Moinești a fost sesizată prin SNUAU-112, despre faptul că pe DC-180 A din satul Bolătău, com. Zemeş , jud. Bacău, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

La faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie Zemeş, care în urma verificărilor efectuate au stabilit că în timp ce un tânăr de 28 ani, din com. Zemeş, sat. Bolătău, conducea autoturismul pe DC-180 A din satul Bolătău, com. Zemeş, pe direcţia de deplasare Bolătău – Zemeş, a intrat în coliziune cu ansamblul format dintr-un autotractorul şi semiremorca, care circula regulamentar din sens opus condus de către un bărbat din Dărmănești, acesta anunțând și evenimentul la SNAU 112.

În urma impactului nu au rezultat victime omeneşti, doar avarii la cele două autovehicule.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conductărilul autotrenului, iar pentru conducătorul autoturismului a rezultat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Mun. de Urgenţă Moineşti, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare mostre biologice de sânge, faptă prev. şi ped. de art. 337 din C. pen., urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ