La data de 19 mai a.c., pe drumul național 2, în afara localităţii Faraoani, a avut loc un accident rutier pe fondul oboselii la volan, soldat cu rănirea unei persoane.

Ca urmare a cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiștii rutieri a reieșit faptul că un tânăr de 20 de ani, din comuna Răchitoasa, în timp ce conducea o autoutilitară pe direcţia Bacău-Adjud, ar fi adormit la volan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară parcată în afara părţii carosabile. În urma accidentului, conducătorul auto a necesitat îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier.

Nu conduceți dacă sunteți obosiți! Oboseala la volan poate fi cauza unor accidente rutiere cu urmări deosebit de grave!

Poliţiştii vă recomandă ca la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.


PUBLICITATE