Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” Bacau are 54 de ani de experienta in invatamântul superior, fiind acreditata atât pe plan national de catre Agentia Româna de Asigurare a Calitatii in Invatamântul Superior, cât si pe plan international de catre European University Association, prin Institutional Evaluation Programme.

Oferta educationala a celor 5 facultati – Inginerie, Litere, Siinte, Stiinte Economice, Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii – cumuleaza un numar de 35 de programe de studii universitare de licenta si 24 de master. Admiterea variaza ca metodologie de la o facultate la alta, dar se pastreaza concursul de dosare la toate facultatile in functie de mediile de bacalaureat si de proba de specialitate de la acest domeniu. La Inginerie, Stiinte si Stiinte Economice vor fi concursuri de dosare, la Litere probe de competente, iar la Facultatea de Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii probe de aptitudini. Pe lânga aceste programe, studentii Universitatii „Vasile Alecsandri” Bacau pot accesa cursurile Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PUBLICITATE

Universitatea are incheiate 104 acorduri inter-institutionale ERASMUS cu 76 de universitati din: Bulgaria, Belgia, Germania, Danemarca, Spania, Finlanda, Franta, Grecia, Croatia, Italia, Republica Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Turcia. In plus, studentii se implica activ in Liga Studeteasca, in activitati extracurriculare, culturale si sportive.
Pentru studiile universitare de licenta oferta educationala cumuleaza un numar de 724 de locuri bugetate si 1740 de locuri cu taxa. De asemenea, studiile universitare de master ofera 370 de locuri bugetate si 790 locuri cu taxa.

UnivBacau nouPerioadele de inscriere pentru licenta, precum si taxele de inscriere ale celor cinci facultati pentru care puteti opta sunt: Facultatea de Inginerie 13-31 iulie, taxa de inscriere este de 120 lei; Facultatea de Litere 13-25 iulie, 200 lei; Facultatea de Stiinte 13-31 iulie, 13 – 29 iulie, 130 lei; Facultatea de Stiinte Economice 13-25 iulie, 150 lei; Facultatea de Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii 6-20 iulie, 6-18 iulie si 6-28 iulie, 200 lei (Educatie fizica si sport, Kinetoterapie), 150 lei (Terapie ocupationala).

Perioadele de inscriere si taxele de admitere pentru master sunt: Facultatea de Inginerie 13-31 iulie, 120 lei; Facultatea de Litere 13-23 iulie, 200 lei; Facultatea de Stiinte 13-30 iulie, 130 lei; Facultatea de Stiinte Economice 13-24 iulie, 130 lei; Facultatea de Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii 20-25 iulie, 200 lei.

Informatii suplimentare poti afla accesând www.ub.ro sau la telefon 0234/ 542 411.

Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacau organizeaza în luna iulie 2015 concurs de ADMITERE, pentru ciclul de studii universitare de LICENTA si MASTER, la urmatoarele Facultati: INGINERIE, LITERE, STIINTE, STIINTE ECONOMICE, STIINTE ALE MISCARII, SPORTULUI SI SANATATII

InginerieFacultatea de Inginerie face parte din reteaua facultatilor de invatamânt superior tehnic de stat din România. Oferta educationala cuprinde urmatoarele domenii de licenta: Ingineria mediului, Inginerie chimica, Inginerie energetica, Ingineria produselor alimentare, Calculatoare si tehnologia informatiei, Inginerie mecanica, Inginerie industriala, Mecatronica si robotica, Inginerie si management. Domeniile de master in care studentii isi continua studiile sunt: Ingineria mediului, Ingineria produselor alimentare, Inginerie chimica, Inginerie energetica, Inginerie industriala, Inginerie mecanica, Inginerie şi management, Mecatronica si robotica. Studiile universitare de doctorat includ trei domenii: Inginerie industriala, Ingineria mediului si Inginerie mecanica. Facultatea dispune de laboratoare didactice pentru toate disciplinele prevazute in planurile de invatamânt si de laboratoare de cercetare organizate in structura departamentelor si a centrelor de cercetare.

LitereContinuând traditia studiilor filologice de la Bacau, Facultatea de Litere si-a imbogatit constant oferta educationala, adaptând-o cerintelor si dinamicii societatii contemporane. Alaturi de programele de studii in limba româna, engleza si franceza, au aparut, in ultimii ani, programe de studii noi, precum Traducere si interpretare, Comunicare si relatii publice, la nivel de licenta, precum si noi programe de master, centrate pe dobândirea competentelor de comunicare. Prin studiile de master studentii pot aprofunda practici de comunicare in limba engleza si in limba franceza, cultura si literatura româna si comunicare in spatiul public.

StiinteFacultatea de Stiinte continua traditia invatamântului bacauan in domeniile stiintelor exacte si al stiintelor vietii. Facultatea de Stiinte continua experienta acumulata de invatamântul bacauan in domeniile stiintelor exacte, stiintelor vietii si stiintelor educatiei. Prin programele sale de licenta si master, Facultatea de Stiinte pregateste specialisti in Matematica, Informatica, Biologie, Stiinta Mediului si Stiinte ale educatiei. Facultatea si-a diversificat oferta educationala prin doua noi domenii de master: Biologie medicala si Strategii inovative in educatie.

Stiinte economiceFacultatea de Stiinte Economice este o prezenta activa si dinamica in sistemul academic national si in viata economica si sociala a Moldovei centrale. Aceasta facultate formeaza specialisti in domeniile administrarea afacerilor, contabilitate si marketing, in spiritul conceptiei moderne, specifice economiei de piata, in vederea integrarii unei viziuni europene in firmele din România. Aprofundarea studiilor se realizează prin oferta educationala de master ce include domeniile contabilitate si marketing.

Stiinte ale miscariiFacultatea de Stiinte ale Miscarii, Sportului si Sanatatii participa la crearea valorilor sociale si sportive, la dezvoltarea cercetarii stiintifice si la integrarea si promovarea acestora la nivel national si international. Facultatea urmareste sa formeze specialisti de marca in domeniile de licenta Educatie fizica si sport, Kinetoterapie si Psihologie, iar la master in domeniul Stiinta sportului si educatiei fizice, care acopera real si eficient piata muncii si care contribuie la optimizarea dezvoltării umane, la promovarea sanatatii si a valorilor sportive, la integrarea si reintegrarea sociala a persoanelor cu cerinte speciale.

Valentin NEDEFF rector
„Alegeti Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacau, «Universitatea aproape de tine!», care s-a nascut si s-a dezvoltat in strânsa legatura cu traditiile culturale si istorice ale regiunii, din zona centrala a Moldovei. Colaborarea noastra cu universitati din Europa, Canada, Asia si Africa s-a materializat permanent in schimburi de studenti si cadre didactice, in realizarea unor proiecte de cercetare comune, in organizarea de conferinte si simpozioane internationale.

Oferim locuri si pentru studentii români din diaspora, cu precadere pentru cei din Republica Moldova, Serbia si Muntenegru. Universitatea noastra este afiliata si retelelor internationale, precum Black Sea Universities Network, European Network of Physiotherapy in Higher Education, European Network of Occupational Therapy in Higher Education.

De asemenea, inca din 2007, universitatea a fost certificata din punctul de vedere al indicatorilor nationali de calitate pentru activitati de educatie/formare profesionala pentru studii universitare de licenta, master si doctorat, programe de formare continua si specializare postuniversitara, precum si pentru activitati de cercetare stiintifica, consultanta, asistenta tehnica si transfer tehnologic, iar din 2010 a certificat si Sistemul Integrat de Management.”
Prof.univ.dr. ing. Dr. h. c. Valentin Nedeff, Rectorul Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau

MARIA ELISEI„Am ales Universitatea « Vasile Alecsandri» pentru ca am stiut ca aici este o foarte buna oportunitate de a ma dezvolta profesional. Dupa un an de studii mi s-a confirmat acest lucru si nu regret nicio clipa alegerea facuta. Cadrele didactice sunt bine pregatite, baza materiala a universitatii este dezvoltata si avem conditii excelente de studiu.”
Maria Elisei, studenta in anul II, Facultatea de Stiinte, specializarea Matematica

CLAUDIU ARDELEANU

„Mi-am dorit sa fac Contabilitatea, pentru ca simt ca imi voi gasi mai usor un loc de munca, dupa ce-mi termin studiile. Aici imi place ca relatia student – profesor este una foarte apropiata; suntem ajutati, invatati, ni se raspunde la toate problemele pe care le ridicam. Mai mult, ca tineri suntem implicati si in activitati extracurriculare, prin Liga Studenteasca. Recomand tuturor prietenilor mei, absolventilor, tinerilor, in general, aceasta universitate.”
Claudiu Ardeleanu, student anul II, Facultatea de Stiinte Economice, programul de studii Contabilitate si informatica de gestiune

Studii licenta 2015 A3

Studentii au la dispozitie:
– 2 campusuri universitare;
– Biblioteca universitatii;
– 900 de locuri de cazare in camine;
– Restaurantul universitatii;
– Baza sportiva;
– Radio studentesc UNSR Bacau.

Studii master 2015 A3

Alte beneficii:
– Burse Erasmus: 100 de universitati partenere prin programul Erasmus din 20 de tari;
– Burse de merit;
– Burse de studii;
– Burse sociale;
– Burse din venituri proprii.
www.ub.ro


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ