Vineri, 6 mai, a inceput oficial campania electorala pentru alegerile locale care vor avea loc pe 5 iunie, când alegatorii isi vor exprima optiunile pentru functiile de primar, consilieri locali si consilieri judeteni. In municipiu au aparut primele afise electorale, dar este de asteptat ca in curând fiecare candidat sa aiba astfel de materiale de promovare electorala.

Potrivit legii, afisele trebuie lipite doar in locurile special amenajate in municipiu, respectiv in 14 locatii, in zone cu vizibilitate mare. Fiecare candidat are voie sa lipeasca un singur afis pe fiecare din cele doua fete ale panourilor. Alte astfel de materiale de promovare pot fi plasate in alte locatii doar cu acordul proprietarilor si respectând anumite dimensiuni impuse de lege. Prin modificarile aduse, s-a dorit ca in acest an campania electorala sa fie mai sobra.

Candidatii se mai pot promova in presa scrisa, in mediul online si la televiziuni, dar si in intâlniri directe cu votantii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ