Inspectoratul Scolar Judetean Bacau a emis brosura de admitere in liceu pentru anul scolar viitor. Sunt puse la dispozitia absolventilor de gimnaziu nu mai putin de 5.152 de locuri la invatamântul de zi.

Media de admitere la liceu este calculata ca ponderate intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a (75%) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (25%), la fel ca si anul trecut. Odata facuta ierarhizarea mediilor de admitere, absolventii de gimnaziu pot completa fisele de inscriere pentru liceu, la invatamântul de zi, care se vor centraliza pentru a se efectua apoi repartizarea computerizata a elevilor, conform metodologiei si calendarului admiterii emise de Centrul National de Evaluare si Examinare a Ministerului Educatiei. Repartizarea se face in ordinea descrescatoare a mediilor, in functie de locurile din licee.

Clase pe filiera teoretica, tehnologica si vocationala

In planul de scolarizare pentru liceu, in anul scolar viitor, sunt 5.152 de locuri pentru clasele a IX-a, cursuri de zi, adica 184 de clase. Dintre acestea, 2.520 de locuri (90 clase) sunt pe filiera teoretica – profil real – matematica informatica, 840 locuri, si stiintele naturii, 588 locuri, profil uman – filologie, 504 locuri, si stiinte sociale, 588 locuri. Alte 2.240 de locuri sunt pe filiera tehnologica – profil tehnic: fabricare produse din lemn, electronica automatizari, constructii instalatii si lucrari publice, mecanica, electric, industrie textila si pielarie – 812 locuri; profil servicii – turism si alimentatie publica, economic, comert, estetica si igiena corpului – 1.064 locuri; profil resurse naturale si protectia mediului – agricultura, protectia mediului, industrie alimentara – 364 locuri. Pe filiera vocationala sunt alocate 392 de locuri – sportiv (5 clase), teologic (3 clase), pedagogic (2 clase) si câte o clasa pe muzica, arte plastice si arhitectura.

14 clase si pentru invatamântul profesional

Si pentru invatamântul profesional de stat de 3 ani, in anul scolar viitor vor fi 56 de clase, adica 1.536 de locuri. 84 sunt pe agricultura, 180 pe constructii instalatii si lucrari publice, 98 pe electric, 28 elecromecanica, 28 eletronica si automatizari, 84 pe fabricarea produselor din lemn, 96 pe industria textila si pielarie, 56 industrie alimentara, 462 mecanica, 28 estetica si igiena corpului, 56 comert, 336 turism si alimentatie.

Plan de scolarizare clasa a IX-a, invatamânt liceal – seral

Si pentru cursuri la seral sunt alocate 140 de locuri, din care 112 pe profil tehnic – mecanica 56 locuri, respectiv electromecanica 28 locuri, si 58 la profil resurse naturale, respectiv o clasa, de 28 de locuri, pe agricultura.

In planul de scolarizare clasa a IX-a, invatamânt liceal – cu frecventa redusa sunt alocate 84 de locuri, numai pe filiera teoretica, profil uman, respectiv trei clase pe stiinte sociale.

[/lock_content]

Alte articole