30 aprilie 2024
ActualitateVIDEO: Olimpicii pe limbi romanice de la Colegiul National „Ferdinand I"

VIDEO: Olimpicii pe limbi romanice de la Colegiul National „Ferdinand I”

S-au finalizat si olimpiadele judetene pe limbi romanice. Cei mai buni elevi, care au obtinut punctajele maxime, vor reprezenta judetul nostru la Nationalele ce se vor organiza in perioada 7 – 11 aprilie, la Tg. Mures.

Colegiul National „Ferdinand I” are la aceasta competitie trei elevi: Razvan Arama, clasa a VII-a B (pregatit de prof.Florentina Stanciu) – pe limba franceza, Alexandra Cirlan, clasa a X-a B si Tudor Farcas, clasa a IX-a D (pregatiti de prof. Dana Rosioru) – pe limba spaniola. „Nu ma asteptam sa iau chiar punctajul maxim la judeteana.

Nici nu stiu care a fost atuul meu, pentru ca nici nu am avut timp mult sa ma pregatesc. Sper sa vin cu un premiu si de la Nationala”, a declarat Razvan Arama, emotionat. „E un copil muncitor si ambitios, care prinde nativ orice si care are o aplecare spre studiul limbii franceze. Este primul la fiecare ora care intelege atât subiectele de gramatica, cât si cele de vocabular”, a explicat si prof. Florentina Stanciu.



Cât priveste elevii ce studiaza spaniola, amândoi au declarat ca au facut o pasiune pentru studiul acestei limbi, pe care o aprofundeaza in afara ariei curricurale de baza. „Muncim pentru un premiu cât mai mare”, au adaugat.

„Sunt profesor debutant si sunt primele mele calificari pe Nationale, asa ca bucuria este foarte mare. Am preluat o mostenire si de la profesorii care au lucrat cu cei doi elevi in anii trecuti. Am vrut sa am copii la Nationala si am muncit foarte mult cu ei. Vrem o nota demna de «Ferdinand» si sa tinem stacheta cât mai sus”, a declarat si prof. Dana Rosioru. La aceste olimpiade, colegiul bacauan a avut, in etapa judeteana, 17 elevi participanti.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri