Inspectorii sanitar-veterinari au inceput seria controalelor in pietele, oboarele, pensiunile si restaurantele din judet, cu scopul de a preveni toxiinfectiile alimentare in conditiile in care si temperaturile au crescut. Inspectorii au facut actiuni de control in perioada 20-31 mai in 55 de obiective.
"Cu ocazia controalelor s-a verificat daca exista documente privind autorizarea unitatilor, produsele din unitate, depozitarea si manipularea alimentelor, igiena personalului si gestionarea deseurilor de origine animala", a explicat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvânt al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bacau (DSVSA). In urma controalelor au fost constatate o serie de neconformitati din care cele mai importante sunt nerespectarea cerintelor de igiena in spatiile de lucru, privind depozitarea produselor alimentare, bunastarea animalelor si gestionarea deseurilor de origine animala. "Pentru deficientele constatate au fost aplicate de reprezentantii DSVSA Bacau un numar de sase sanctiuni in valoare de 3400 de lei si sase avertismente", a mai spus dr. Vlad. Pentru a preintâmpina toxiinfectiile alimentare, DSVSA Bacau recomanda consumatorilor sa achizitioneze produse alimentare numai din unitati autorizate sanitary-veterinar, sa nu cumpere produse care nu sunt etichetate sau prezinta semne de alterare.
A. Gavrila















