30 aprilie 2024
Sport„CSMeii”, locul 2 la „Cupa Municipiului Bacău”

„CSMeii”, locul 2 la „Cupa Municipiului Bacău”

Trofeul a revenit Focșaniului, învingătoare în ultima secundă, cu 17-16, în partida de ieri, contra grupării pregătite de Adi Petrea

Cea de-a 14-a ediție a „Cupei Municipiului Bacău” la handbal masculin a fost adjudecată de CSM Focșani. Verdictul s-a dat în ultima secundă a turneului. Dintr-o lovitură de la 7 metri care, dincolo de faptul că a tensionat în mod nejustificat finalul partidei dintre CSM Bacău și CSM Focșani, a adus victoria cu scorul de 17-16 și, implicit, trofeul echipei vrâncene. Cu două victorii în primele două zile ale turneului, „CSMeilor” le-ar fi fost suficientă și o remiză în compania Focșaniului.

De partea cealaltă, formația antrenată de Dalibor Cutura era obligată însă să învingă deoarece, în cazul egalității de puncte, departajarea o făcea rezultatul direct. Ca și în primele zile, când Crăciunescu, Freiwlad și Tamaș au strălucit, și ieri, poarta băcăuană a răspuns foarte bine cerințelor, Saldatsenka opunându-se în repetate rânduri adversarilor, inclusiv la trei lovituri de șapte metri.



Din păcate, pe faza de construcție și, în special, pe cea de finalizare, „CSMeii” au scârțâit în „finala” cu Focșaniul. O demonstrează și cele numai șase goluri marcate în primele 34 de minute de joc. Elevii lui Adi Petrea au reușit, totuși, să revină pe final de meci, două „aeriene” de mare efect marca Păunică-Tărîță și o lovitură de la 7 metri transformată de Tîrzioru prefațând golul de 16-16 înscris de Crnoglavac în min. 57.

Finalul a fost însă unul cu strigături. La propriu și la figurat. Presiunea exercitată de focșăneni pe arbitri a dat roade, CSM Bacău evoluând ultimele 11 secunde în dublă inferioritate numerică, iar Focșaniul impunându-se, așa cum aminteam, dintr-o lovitură de la 7 metri. Dacă CSM Focșani a câștigat trofeul, în schimb CSM Bacău și-a adjudecat trei din cele patru premii individuale: cel mai bun poartar (Viachaslau Saldatsenka), golgheterul turneului (Alexandru Tărîță, cu 16 goluri) și MVP-ul competiției (Bahdan Serhel).

Rezultate

Vineri: CSM Focșani- HC Buzău 27-22 (15-10), CSM Bacău- CSM Făgăraș 28-26 (15-15). CSM: Saldatsenka, Freiwald- Tărîță 8 goluri, Crnogalavac 4, Păunică 4, Tîrzioru 3, M. Cotinghiu 3, Huta 2, Sadovyi 2, Păunescu 2.
Sâmbătă: CSM Făgăraș- CSM Focșani 24-22 (15-12), CSM Bacău- HC Buzău 27-23 (17-14). CSM: Crăciunescu, Tamaș- Serhel 7, Crnoglavac 6, Tîrzioru 4, Gal 3, Huta 2, Tărîță 2, G. Cotinghiu 2, Juverdianu 1.
Duminică: HC Buzău- CSM Făgăraș 34-25 (21-13), CSM Bacău- CSM Focșani 16-17 (5-11). CSM: Saldatsenska, Freiwald- Tărîță 6, Crnoglavac 3, Tîrzioru 3, Sadovyi 2, Serhel 1.
Clasament: 1) CSM Focșani 6p., 2) CSM Bacău 6p., 3) HC Buzău 3p., 4) CSM Făgăraș 3p.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri