Ministerul Educatiei a stabilit structura finala a noului an scolar. Vestea cea mare este ca, printre modificarile aprobate, se numara cresterea cu o saptamâna a vacantei de iarna, care acum va fi de 3 saptamâni, decalarea cu o saptamâna a inceperii semestrului al II-lea si revenirea la o vacanta de vara care se termina in saptamâna cu 15 septembrie si nu pe 4 septembrie, asa cum, in premiera, stabilise ministerul de resort.

Astfel, in structura aprobata, semestrul I al noului an scolar are 18 saptamâni de cursuri, iar semestrul al II-lea, 17 si jumatate. Prima mare vacanta incepe pe 19 decembrie si va dura pâna pe 10 ianuarie 2016 (fata de 3 ianuarie, cum era in varianta finala).

Pâna atunci doar prescolarii si elevii din clasele I-IV vor avea o minivacanta de o saptamâna, intre 31 octombrie si 8 noiembrie. Dupa vacanta de iarna, cursurile vor fi reluate pe 11 ianuarie, iar din 6 februarie va bate la usa o noua vacanta, de data aceasta cea intersemestriala.

Cea din primavara este intre 23 aprilie si 3 mai 2016, iar cea de vara va incepe pe 25 iunie 2016.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ