In perioada caniculara, comisarii, inspectorii si medicii de specialitate si-au intensificat controalele la agentii economici, la operatorii de servicii, in vederea depistarii neregulilor in derularea operatiunilor de producere, transport si distributie a produselor alimentare.

Cu toate avertismentelor transmise, cu toate controalele intreprinse, inca mai sunt operatori care nu respecta normele sanitare pe acest circuit, punând in pericol sanatatea populatiei. Numai in perioada 30 iulie – 2 august, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor din Bacau au desfasurat controale la 15 operatori, fiind despistata o cantitate de 102 kilograme de carne cu abateri in comercializare (etichetare, termen de valabilitate, depozitare necorepunatoare).

Au fost aplicate cinci amenzi, in valoare de 6500 de lei si 11 avertismente, iar o cantitate de carne, in valoare de 63 de lei, a fost oprita de la comercializare. A fost vorba de o cantitate de parizer, care nu prezenta garantie si securitate la consum. Daca in marile complexe alimentare, situatia este mai buna, deficiente se inregistreaza in micile magazine, unde conditiile de pastrare nu sunt corespunzatoare, iar patronii nu verifica si nu scot de la vânzare produsele expirate sau neconforme (miros, schimbarea culorii), motivând valoarea mare pe care o pierd din gestiune.

PUBLICITATE

Un caz cu totul inexplicabil a fost depistat la un restaurant, unde a fost depistata cantitatea de 30 de kilograme de carne si produse din carne expirata, care ar fi urmat sa intre in consum.
In continuare, in jurul pietelor (Piata Nord, Piata Sud) producatorii individuali isi etaleaza produsele, in special lactate, direct pe trotuare, in soare, la temperaturi de peste 30 de grade. OJPC Bacau recomanda in continuare populatiei sa se aprovizioneze numai din magazine specializate, sa verifice datele de pe etichete si sa solicite bonul de casa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ