S-a finalizat etapa inscrierilor la sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat. In urma centralizarii tuturor dosarelor, in judetul Bacau vor fi 2.530 de candidati in total. Dintre acestia 609 vor sustine si probele orale.

Multi sunt absolventi care nu au fost declarati promovati in sesiunea din vara, dar sunt inscrisi si elevi din promotiile anterioare.

Din Bacau sunt peste 1.400 de candidati care vor sustine examenul in mai multe centre – Colegiul “Henri Coanda” (302 candidati), Colegiul Economic “Ion Ghica” (382), Colegiul Tehnic “A.Saligny” (371) si Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” (362).

PUBLICITATE

In judet, centre de examen au fost stabilite la Onesti – Colegiul Tehnic “Petru Poni” (265 candidati) si Colegiul Tehnic “Gh.Asachi’ (264), Comanesti – Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” (271 candidati), Moinesti si Colegiul Tehnic “Grigore Cobalcescu” (313 candidati).

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc in perioada august-septembrie. In 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba româna, in 19-21 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala si in 22-23 august – evaluarea competentelor digitale.

Din 26 august vor incepe probele scrise, prima testare fiind la Limba si literatura româna, urmata in 27 august de Limba si literatura materna, 28 august – proba obligatorie a profilului si 30 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pâna la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3 – 4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale. In sesiunea din iunie -iulie, rata de promovare la examenul de bacalaureat a fost de 60,6 la suta


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ